Mihajlović: Očekujemo da kompanija Šandong poštuje ugovor 1Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorkom Kine u Srbiji Čen Bo i predstavnicima kompanije Šandong o izgradnji autoputa na Koridoru 11 i istakla da se od glavnog izvođača – Šandong očekuje da poštuje ugovor i završi projekat u predviđenim rokovima.

Srbija i Kina imaju veoma dobru saradnju u oblasti infrastrukture, radimo sa različitim kineskim izvođačima i najveći broj projekata veoma dobro napreduje, rekla je Mihajlović i ukazala da je za Srbiju izgradnja Koridora 11 od strateškog značaja.

Mihajlović je obavestila ambasadorku da prilikom nedavnog obilaska gradilišta deonice Ub – Lajkovac, na kojoj radi kompanija Šandong, radnika i radova gotovo da nije bilo, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Sve druge kineske kompanije su na gradilištima ne u jednoj, nego u dve ili tri smene, i to očekujemo i od kompanije Šandong“, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da Vlada Srbije sve obaveze prema izvođačima izvršava na vreme, a da je glavni izvođač odgovoran Vladi za realizaciju projekta, piše u saopštenju.

Čen Bo rekla je da visoko ceni što Mihajlović lično pažljivo prati realizaciju projekata i da je zajednička želja da se započeti projekat na Koridoru 11 što pre završi.

Ona je dodala da veruje da je brži napredak na projektu moguć uz pojačanu koordinaciju i da je kompanija Šandong već preduzela određene korake u vezi sa poboljšanjem organizacije u cilju efikasnije realizacije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari