Mihajlović: Posle građevinarstva, reforme i u rudarstvu i energetici 1Foto: Ministarstvo rada

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa izvršnom direktorkom NALED-a Violetom Jovanović i njenim timom o nastavku saradnje i reformama u energetskom i rudarskom sektoru.

„Dobro smo radili u prethodnih šest godina i napravili smo velike rezultate u sektoru građevinarstva. Cilj nam je da sprovedemo reforme i ovde i da uvedemo e-energetiku i e-rudarstvo, da sve procedure učinimo elektronskim i omogućimo digitalizaciju postupaka. Za to je neophodna izmena zakonske regulative, menjaćemo zakone o energetici, rudarstvu, o efikasnom korišćenju energije, ali i raditi na novom zakon o obnovljivim izvorima energije. Rezultate koje smo postigli na Duing biznis listi o uslovima poslovanja u građevinskom sektoru možemo napraviti i ovde, zajedničkim radom“, poručila je Mihajlović.

Violeta Jovanović je zahvalila na saradnji u prethodnom ministarstvu i čestitala Mihajlovićevoj imenovanje na novu poziciju.

„Radujemo se nastavku saradnje i nadamo se da ćemo u Ministarstvu rudarstva i energetike sa novom energijom nadmašiti rezultate koje smo postigli u Ministarstvu građevinarstva. Mislim da svi imamo apetit da se naprave krupni koraci u ovom sektoru i spremni smo da razgovaramo i podržimo konkretne inicijative“, rekla je Jovanovićeva.

Na sastanku je bilo reči o aktivnostima na unapređenju pozicije Srbije na Duing biznis listi Svetske banke i procedurama neophodnim za smanjenje vremena za dobijanje priključka za električnu energiju, o potrebi za uspostavljanjem bolje i dostupnije energetske infrastrukture, kao i o neophodnim zakonskim procedurama za uvođenje e-energetike i e-rudarstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari