ambasador azerbejdzanFoto: BETAPHOTO/ZORAN PETROVIC/DS

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa ambasadorom Azerbejdžana Kamilom Hasijevim o saradnji u oblasti energetike, posebno u delu snabdevanja gasom, zelenoj agendi, investicijama u oblasti obnovljivih izvora energije.

Razgovarano je i o potpisivanju novog memoranduma o razumevanju i saradnji u oblasti energetike, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Odnosi Srbije i Azerbejdžana su, kako je rekao Hasijev, zasnovani su na čvrstim temeljima strateškog partnerstva.

„Želimo da dosadašnju saradnju dodatno unapredimo i da, osim u oblasti gasnog snabdevanja, sarađujemo i u delu koji se tiče zelene energije. Potrebno nam je da sa vama razmenimo iskustva i razvijemo partnerski odnos i u ovom sektoru“, rekao je Hasijev.

Mihajlović je izrazila nadu da će Srbija nastaviti saradnju sa kompanijama iz Azerbejdžana posebno u vezi sa projektima na izgradnji puta Ruma-Šabac-Loznica.

„Energetika i rudarstvo su za nas kompleksne i važne teme i želimo da unapredimo saradnju, posebno u sektoru nafte i gasa. Nadamo se da ćemo novom interkonekcijom imati mogućnost snabdevanja gasom iz Azerbejdžana“, rekla je ona.

Ona je informisala ambasadora o projektu izgradnje gasne interkonekcije Niš-Dimitrovgrad, rekavši da se radovi očekuju krajem oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari