Mihajlović: Tepić kritikama pokazala neznanje ili loše namere 1Foto: Kabinet potpredsednice Vlade

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, rekla je da poslednje kritike potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić u vezi s EPS-om najbolje pokazuju da je jedini cilj ovakvih izjava da se privuče medijska pažnja, bez obzira na ogromno neznanje i neodgovornost prema interesima građana.

“Prvo, cilj reorganizacije EPS-a je efikasnije i profitabilno poslovanje, kako bi ovo preduzeće bilo uspešno ne samo u okvirima Srbije, već i regiona. Ako neko misli da je bolje da se baca 250 miliona evra godišnje i to samo na gubitke na mreži, a da ne govorimo o drugim problemima unutar EPS-a, nego da se EPS reformiše, onda to govori ili o neznanju ili o nekim drugim interesima i namerama koje opozicija ima u vezi s EPS-om”, kaže Mihajlović.

Ona ističe da je “katastrofa” o kojoj govori Tepić najizvesnija ukoliko bi se sprovelo sve što ova političarka i njena stranka predlažu, a to je da se u EPS-u ništa ne promeni.

“Ono što mi želimo, to je EPS koji ima veći profit, koji brže realizuje projekte, koji više ulaže u životnu sredinu i čije poslovanje je uređeno kao u najmodernijim evropskim elektroprivredama. Ako to ne uradimo, onda će EPS biti lak plen raznih interesa, a vaši predlozi upravo vode tom stazom”, kaže Mihajlović.

“EPS trenutno podseća na staru srebrninu koja može ponovo da zasija, ne samo u Srbiji, već u celom regionu, i to je naš cilj, a ne da njegov razvoj zaustavljaju loše upravljanje, interesi pojedinaca, kao i neznanje i loše namere političara koji EPS koriste za skupljanje političkih poena”, dodaje Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari