Milićević: Protiv morbidne kampanje crtanja mete deci političara svi treba da ustanemo 1 Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Đorđe Milićević, šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije zatražio je sa sednice Skupštine Srbije od nadležnih organa da reaguju na „izvitoperene umove koji vode svirepu i morbidnu kampanju protiv dece predsednika, ministara ali i nekih lidera opozicije“.

On je pokazao fotografije sa društvenih mreža na kojima su pored slogana SNS-a „Aleksandar Vučić za našu decu“ prikazane slike sinova Ivice Dačića, Bratislava Gašića, Milana Krkobabića, Aleksandra Vučića, Vojislava Šešelja, kao i ćerke Zorana Babića.

Pokazao je i sliku vlasnika Pinka Željka Mitrovića i njegovog sina i pitao opoziciju „da li sloboda medija i kampanja bojkota crtanje mete deci koja nemaju veze sa politikom“. Zatraženo je i da tužilaštvo reaguje na “fašističku kampanju Boška Obradovića protiv migranata “

„To su zabrinjavajuće poruke protiv kojih svi mora da ustanemo, ne samo predstavnici vlasti , već i predstavnici opozicije. To je nešto što ne sme da postane norma društvenog ponašanja u Srbiji. Da li je ova morbidna izopačenost kampanja bojkota, da li su ove fotografije bojkot. Ovo nje demistifikacija bojkota, koji se svodi samo na mržnju, izopačenost i morbidnost, ali se postavlja pitanje gde su granice ovakvog ponašanja.

Postavlja se i pitanje kada će nadležni organi da reaguju na ovakvu pojavu„ rekao je Milićević, poručujući da je osnovna razlika između onih koji zagovaraju bojkot i vladajuće većine u pristojnosti.

Ova vladajuća koalicja je pokazala da uvažava princip prostojnosti i odgovornosti za razliku od opozicije .

Aleksandar Šešelj, poslanik Srpske radikalne stranke osvrnuo se na najave predsednika Srbije da će posle izbora, ako SNS bude imao većinu, 70 odsto funkcionera biti smenjeno jer nije zadovoljan njihovim radom, da će i izborna lista biti „provetrena“ i dovedeni novi i nekompromitovani ljudi.

„Ukoliko ministri u vladi dobro rade, ali i predsednici opština i gradova, zašto će onda biti smenjeni. To je indirektno priznanje da SNS nije ispunila ono čime se hvali i da ne stoji priča o najboljim, u istoriji nikad boljim rezultatima. Čini se da SNS nije ispunila šta je obećala pa prelazi na nova obećanja„ , rekao je Šešelj.

Marijan Rističević, poslanik sa liste SNS zatražio je od zaštitnika građana, ali i tužilaštva da reaguju na „fašističku i šovinističku kampanju Boška Obradovića i Dveri protiv migranata koji samo prolaze kroz Srbiju„.

„Posle vešala Dveri sada prikazuju hladnjaču kao sredstvo koji misle da koriste“, rekao je Rističević i istakao da ga kamion koji Dveri koriste podseća na ozloglašenu „dušegupku u kojoj su ubijani Jevreji“.

On je, takođe predložio Vladi da sledeće nedelje produži rok za preregistraciju oružja za još dve godine.

Miodrag Linta iz Srpske napredne stranke pitao je Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja kada će biti donet zakon o više stotina hiljada gradjana koji učestvovali u ratovima devedesetih.

Linta je rekao da bi zakonom trebalo rešiti problem boraca, invalida rata i njihovih porodica, pitanje boračkog dodatka, posttraumatskog stresa, penzija i drugo.

Poseban je problem krajiškim borcima kojima se ratni staž priznaje samo do 27. aprila 1992, do dana stvaranja SRJ, rekao je Linta i dodao da su oni ogorčeni jer smatraju da nisu vodili privatni rat, već se borili za državu. dušu idavnu izgubio ne samo prema migrantima , već i prema vežinsko narodu.

Ovo je akt koji šteti Srbiji. Tužilaštvo treba da preduzeme radnje.

Vladimir Đurić, podslanik SMS zatražio je od Ministarstva privrede podatke o broju rešenja o zamrzavanju ili brisanju preduzetnika i to od 15. decembra 2019. od kad je stupio na snagu zakon o o porezu na dohodak građana, a samostalni poslanik Đorđe Vukadinović pitao je Ministarstvo građevine da li je tačno da je broj izgrađenih stanova u prošloj godini jedva dostigao broj iz 2011. godine, jer se vodi kampanja kao da je učinjeno mnogo više, a podaci to ne govore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari