Milivojević: Opoziciji potreban neko poput Đorđevića 1Foto: Screenshot/ Youtube NovaS/ Utisak nedelja

Mlađan Đorđević, nekadašnji savetnik predsednika dok je na toj funkciji bio Boris Tadić, „poslužio“ je politikologu Cvijetinu Milivojeviću, kao primer da opiše predsedničkog kandidata koji bi mogao da pobedi predsednika Aleksandra Vučića.

Na radio Svetigora u emisiji „Ožiljci i opomene“ Milivojević, je rekao da većina građana u Srbiji nikada nije čula za Mlađu Đorđevića, i da, on koliko je poznato, nije član nijedne stranke.

Međutim, Milivojević tvrdi da ga je Vučić „ciljao“ uvek na tri teme: on radi za Ruse, on ima odlične odnose u crkvi, on kadrira u crkvi i u dobrim odnosima je sa Mitropolitom Amfilohijem, i treća tema on radi zakulisno nešto iza leđa Srpskoj listi sa Kosova.

„Šta to u prevodu znači, to znači da su neka interna istraživanja koja su rađena za Vučića pokazala da je opoziciji potrebna neka vrsta takvog lidera koji ima u pojavnom smislu karakterne crte Vučića to jest i u Vučića većina glasača gleda garantnom opstanka Kosova u Srbiji, gleda dobrog Srbina, i upravo je Vučić shvatio da takva vrsta igrača bi mogla njemu zapravo da bude nešto ozbiljniji protivkandidat, dal je to Đorđević ili neko treći nije bitno“, rekao je, između ostalog Cvijetin Milivojević.

Opozicioni portal Direktno, nedavno je neuobičajeno opširno izvestio o poseti Mlađana Đorđevića Ruskoj Federaciji i preneo delove iz intervjua koje je on dao ruskom mediju Regnum.

„U zgradi Društvene komore Ruske Federacije u Moskvi je održana godišnja sednica Generalnog saveta Skupštine naroda Evroazije. Sednicom je predsedavao generalni sekretar ove organizacije, ujedno i direktor Evroazijske banke za razvoj, Andrej Beljaninov. Prema rečima Mlađana Đorđevića, člana Predsedništva Generalnog saveta i zamenika generalnog sekretara Skupštine naroda Evroazije, na dnevnom redu našle su se teme od važnosti za funkcionisanje ove organizacije, poput reizbora predsedavajućih iz tri evroazijske zemlje, Dalbira Singa (Indija), Igora Halevinskog (Rusija) i Bernara Lozea (Francuska), kome je ovom prilikom bio uručen Orden prijateljstva naroda, koji mu je dodelio Vladimir Putin. Pozdravnim govorima prisutnima su se na sednici obratili, između ostalih, i Leonid Slucki, predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove državne dume Ruske Federacije Konstantin Kosačev, predsedavajući Komiteta za međunarodne poslove Saveta Federacije Rusije Ilja Timohov, zamenik direktora Departmana za informisanje i medije Ministarstva spoljnih poslova Rusije, kao i rukovodilac Sekretarijata Skupštine naroda Rusije i član komisije za izmenu Ustava Rusije Svetlana Smirnova. Zajedničko za sva obraćanja bilo je isticanje značaja ove organizacije u svetskim tokovima, njeno političko, ekonomsko i društveno jačanje“, prenosi Direktno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari