Milojičić: Ponosan sam na sve koji nisu podlegli kupovini 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević (arhiva)

Radoslav Milojičić, poslanik Demokratske strranke zahvalio se svim građanima koji su dali glas DS na lokalnim izbvorima u Smederevskoj Palanci.

„Osvojili smo 10, 20 odsto i to nije sjajan rezultat ,ali u uslovima u kojima Srpska napredna stranka maltretira sve građane , očigledno bolje nije moglo . Čestitam i svim učesnicima , bez obzira kakav rezultat su osvojili “ , rekao je Milojičić . On je  tokom utvrđivanja dnevnog reda u Skupštini Srbije predložio izmene i dopune zakona o lokalnioj samoupravi, ali i dopune zakona o javnom informisanju .

„Ne znam zašto ne bi usvojili izmene i dopune zakona o informisanju , osim ako se plašite da se čuje različito mišljenje. A kako to izgleda kada se SNS plaši na konkretnom primeru izgleda tako da kod vlasnika televizije “Jasenica “ u Smederevskoj Palanci dođe neko iz SNS i prosto mu kaže, ili će televizija biti ugašena ili morate da puštate neistine o protivnicima . Zato tu ne može da su čuje drugačije mišljenje , osim hvalospeva vladajkućoj većini , što je loše za demokratiju i čitavu Srbiju. Tokom 2017. godine zabeležena su čak 54 napada na novinare širom Srbije “, rekao je Milojičić, čiji predlozi dopune dmevnog reda nisu prihvaćena.

Govoreći navodno o predlkogu izmena i dopuna zakona o mirnom rešavanju sporova , Marjan Rističević , poslanik sa liste SNS , rekao je da ga je upravo “gospodin hajneken”(misleći na Milojičića ), inspirisao da govorio mirnom rešavanju sporova , jer njega tužilaštvo tereti za 485 .111.855 dinara , jer je za toliko oštetio budžet Smederevske Palanke .

„Milojičić je po pitanju rezultata na izborima u Smederevskoj Palanci izrekao još jednu neistinu . Rezultat je 9, 4 odsto zajedno sa šest drugih stranaka . Kada podelite to je 1,5 odsto . Mislim da bez stranke Zorana Živkovića , Čedomira Jovanovića , bez SDS taj procenat bi bio niži . Mislim da je tu bila i stranka Veselinovića i zgrčenog prangije ,ali sve u svemu mislim da su građani tih 9,4 odsto pretplatili . Mislim da su se tu javili neki koji su učestvovali u onih 470 i nešto hiljada za veče potrošenog novca na pivo . Kesiću je smešno kada neko popije 343 piva,a nije mu smešno kad neko to objavi , onda je to razlog za podsmeh simpatizera ove političke stzranke u nestajanju . zaboravili su da kažu da su sa 16 odbornika , pali na pet . Zaboravili su da kažu kako su osvojili ranije tih 16 odsto . Opština palanka kada je Kena bio na vlasti kupila je za 23 miliona dinara , pet hiljada komada patika . Upravo toliko je dobio glasova i 16 mandata na izborima 2016. godine .Očigledno je da patika više nema“, rekao je Rističević.

Replicirajući Riustičeviću , poslanik DS pojasnio je da sa DS u koaliciji u Smederevskoj poalanci nije bio ni LDP , ni SDS ,ali da je on svejedno ponosan na 10, 2 odsto podrške i na sve one koji nisu podlegli kupovini , ucenama , maltretiranju i pretnjama SNS , da će ostati bez posla ako glasaju za DS. Kad budete organizovali fer izbore, bez kupovine glasova , krađe i maltretiranja , onda možemo da razgovaramo “, zaključio je Milojičić .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari