Miloš Jovanović: Vučić potcenjuje inteligenciju građana 1Foto: FoNet/ Marija Đoković

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović kaže za Danas da je retorika Aleksandra Vučića o KiM na sednici GO SNS „opet jeftina politička komunikacija koja potcenjuje inteligenciju građana“.

– To je opet jeftina politička komunikacija koja potcenjuje inteligenciju

građana, jer, i kada se i jedna i druga strana koje predsednik pominje izjašnjavaju protiv razgraničenja, taj stav dolazi sa potpuno suprotnih pozicija. Za razliku od toga, jedina istina je da se Vučić slaže sa Hašimom Tačijem o potrebi priznanja kosovske secesije i ulaska Kosova u UN, ocenjuje predsednik DSS, komentarišući Vučićeve tvrdnje da su „u istom kolu Sonja Biserko, Sava Janjić i Rada Trajković i oni koji su tobože najveći nacionalisti“.

Kako Danas saznaje u Demokratskoj stranci Srbije, univerzitetski profesor Slobodan Janković je novi član Političkog saveta DSS, koji je nedavno na TV Pink pričao upravo o temi KiM, i ušao pritom u oštar verbalni sukob sa voditeljem emisije Predragom Sarapom. Kako navode u DSS, Janković je „svojim trudom, zalaganjem i znanjem stekao poverenje predsednika Političkog saveta DSS-a, profesora Miloša Kovića“, a inače je naučni saradnik, načelnik Centra za susedne zemlje i Sredozemlje u Institutu za međunarodnu politiku i privredu, kao i gostujući predavač na nekoliko stranih univerziteta. Do sada je učestvovao na nekoliko tribina u vezi sa promocijom Apela za odbranu KiM.

GO DSS zaseda 13. oktobra

Zajednička sednica Predsedništva i Političkog saveta Demokratske

stranke Srbije biće održana 1. oktobra, saznaje naš list. Glavna tema sednice, prema izvorima u DSS, biće određivanje daljeg pravca političkog delovanja stranke. „Toliko je, u istorijskom smislu, težak i kritičan trenutak u kome se društvo i država nalaze, da se postavlja pitanje koji je najbolji način da se stvari promene. Iskreno se pitamo, da li istim političkim kombinatorikama, koje su danas aktuelne, može da dođe do istinskih promena“, navodi naš sagovornik iz DSS. Sednica Glavnog odbora DSS odložena je iz tehničkih razloga i umesto 6. oktobra biće održana 13. oktobra, saznaje Danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari