Ministarka kulture kaže da pisarnica njenog ministarstva radi na nivou 15. veka 1Foto: Beta/Ministarstvo kulture i informisanja/Goran Zlatković

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković najavila je danas da će skupština jednu sednicu posvetiti stanju u kulturi i da će biti interesantno da se čuje kako se u kulturi radilo do skoro.

„Nisam bez veze rekla da Ministarstvo kulture i informisanja ne treba samo da volite, već i da imate hrabrost da vodite, jer u svakom segmentu otkrijete neki delić, malo i kriminala pa je to nešto što nas zaustavlja da radimo kako treba“, rekla je Gojković.

Ona je rekla da je bilo i nekih javnih nabavki „pa vam se neko javi u poslednjoj sekundi sa 1.000 dinara manjom ponudom, što samo po sebi izaziva sumnju, a vidite da su neke druge republičke ustanove imale negativna iskustva sa tim firmama“.

Ministarka kulture je u Skupštini Srbije u kojoj se raspravlja o Zakonu o kulturi, istakla da je ostavljen duži rok za konkurse u oblasti kulture jer se dokumentacija prikuplja u otežanim uslovima zbog korone, ali i da njeno ministarstvo praktično nema pisarnicu.

„Utvrdila sam da u ministarstvu pisarnica praktično ne postoji, imamo pisarnicu otprilike iz 15. veka gde jedna ili dve osobe rade i onako po starinski primaju jednu po jednu pošiljku, same zavode. Ne možete da zamislite kako to izgleda“, rekla je Maja Gojković i dodala da će ući ću u istoriju tako što će osposobiti pisarnicu za rad u 21. veku.

Ona je rekla i da ovim izmenama traži da bude obaveštena i kao ministar da saglasnost na izbor direktora ustanova kulture čiji je osnivač republika, a onda kako je rekla „u šali“ dodala da direktori i Upravni odbori do sada „izgleda nisu navikli da imaju ministra kojeg interesuje šta mu se dešava u resoru“ .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari