Ministarka pravde: Nećemo dozvoliti da nam kriminalne strukture sruše državu i ubiju predsednika 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO

Želim u ime Vlade Srbije da vam obećam da u borbi protiv kriminala i korucije neće biti zaštićenih, nećemo dozvoliti da nam kriminalne strukture, podstakute stranim faktorom i pomagačima iz okruženja, sruše državu i ubiju predsednika, izjavila je večeras ministarka pravde Maja Popović.

Popović je u Skupštini Srbije poručila poslanicima da svi državni organi vrhunski rade svoj posao, od bezbednosnih službi, „koje jako dobro znaju šta znači negativan uticaj stranog faktora“, preko tužilaštva do sudova.

Nećemo dozvoliti da nam kriminalci i kriminogene strukture, podstaknute stranim faktorom i pomagačima iz orkuženja, sruše državu i ubiju predsednika. Budite sigurni, država će biti pobednik u ovoj borbi, kazala je Popović.

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je, na kraju današnjeg zasedanja, rekao da su svi svedoci relativizacije zločina mafije i organizovane kriminalne grupe koja je rušila ustavni poredak zemlje, prisluškujući predsednika i njegovu porodicu.

Dačić je naglasio da je problem što je deo države pomagao onima koji su prisluškivali predsednika, zbog čega parlament daje podršku beskompromisnoj borbi protiv kriminala, zaštiti ustavnog poretka i ličnosti predsednika.

Poslanici su danas završili načelnu raspravu o predlogu odluke o izboru predsednika, zamenika predsednika i članova Upravnog odbora Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge, kao i o predlogu kandidata za izbor članova Veća Agencije za sprečavanje korupcije, a sednica se nastavlja sutra u 10 sati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari