Ministarstvo odbacilo zahtev Branislava Lečića da bude registrovan kao predsednik DS 1Foto: BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije odbacilo je prijavu Branislava Lečića za upis promene podataka u Registar politčkih stranaka, koja se odnosi na promenu zastupnika Demokratske stranke.

Odluka Ministarstva doneta je 17. februara.

Lečić je 5. oktobra podneo prijavu za upis promene podataka u registar političkih stranaka kojom je traženo da se izvrši upis promene podataka za novog zastupnika DS.

Rešenje je potpisala ministarka Marija Obradović, a u rešenju se navodi da je protiv odluke Ministarstva moguće podneti  upravni spor pred Upravnim sudom.

Pravni zastupnik DS u Registru političkih stranaka je predsednik DS Zoran Lutovac, koji tvrdi da 26. septembra nije bilo izbora u DS, na kojima je, kako tvrdi Lečić, on izabran za novog lidera stranke.

Podsetimo, Lečić i njegov tim tvrde da je on izabran za predsednika DS-a na neposrednim izborima održanim 26. septembra, koje ne priznaje ranije izabrani predsednik Zoran Lutovac.

Lečić: Rešenje Ministarstva o DS je političko

Lečić je izjavio da je rešenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave koje je odbacilo njegov zahtev da bude na čelu DS „politička odluka“, jer predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „odgovara trenutna situacija u opoziciji“.

Ministarstvo je rešenjem, kao je danas objavljeno, odbacilo Lečićev zahtev da se upiše kao zastupnik DS-a.

„Jasno je da je to politička odluka. Ova podela u opoziciji, odgovara Vučiću – opozicija koja nema velike šanse da pokupi nezadovoljstvo naroda u onom kapacitetu da vladajući režim dovede u pitanje“, kazao je Lečić agenciji Beta i dodao da zadržavajući stanje u opoziciji Vučić „ima kontrolu“.

Lečić je kazao da odluka Ministarstva pokazuje da „deo DS“ koji on predvodi, „nisu Vučićevi ljudi“.

„Sad se postavlja pitanje ko je ovde Vučićev. Postojala je ideja da smo mi otpadnici, da smo izbačeni iz DS-a kao ljudi koji su Vučićevi, ali da smo Vučićevi, mi bismo bili upisani. S obzirom da nismo upisani, Vučiću odgovara ovakva opozicija u DS-u, što znači da mu odgovara Zoran Lutovac“, smatra on.

Lečić je napomenuo da će „nastaviti da se bori za DS“, a 28. februara, kada bude zasedao Glavni odbor stranke, odlučiće se o „daljim političkim nastupima DS-a“.

Lutovac: Ispravna odluka Ministarstva, DS sačuvan

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da je jedina moguća odluka koju je moglo da donese Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu odbacivanje zahteva Branislava Lečića zasnovanog na „očiglednim falsifikatima“.

Lutovac je agenciji Beta kazao da je članstvo u „mučnoj borbi“ uspelo da sačuva DS i da će sada moći „odlučnije i posvećenije“ da se posveti borbi za „smenu režima i normalan život u Srbiji“.

Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu, kako javljaju mediji, donelo je rešenje kojim se odbacuje Lečićev zahtev da se upiše kao zastupnik DS-a.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Ministarstvo odbacilo zahtev Branislava Lečića da bude registrovan kao predsednik DS”

 1. Do sada sam naučio da ovoj vlasti ništa ne treba verovati.
  Sledi Lečićeva žalba, pa onda viša instanca koja će doneti presudu u njegovu korist. Oni žele sahraniti DS, ali to neće činiti baš na prvu loptu i očigledno, nego „da se Vlasi ne dosete“.
  Živi bili pa videli.

 2. Lečiću,kao žestokim opozicionarima i tvrdom stavu prema aktuelnoj vlasti predlažem da brzo nađete ime stranci(Prava demokratija),pokrenete proteste vaših pristalice i krenete sa formiranjem odbora po Srbiji.Kako imate ogroman autoritet,podpomognuti onima oko vas(Šumarac,Božović,Odnjenović…..) očekujem da ćete na narednim izborima napraviti pometnju.Srećno,napred.

  • Jes, kad bi se zezali, Lečić „opozicionar“, gde ti živiš, pa on i svi ostali, koje si naveo, su na Vučićevom platnom spisku, sedi 1!

 3. Nijedan komentar na temu podele u DS mi niste objavili.
  Kako god, podrška Lutovcu a Lečiću molba da se sabere i ne smeta ako neće da pomaže.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.