Foto:wikipedija

Pokret je pozvao građane da se u subotu, 2. marta u Beogradu okupe ispred Ambasade „Republike Francuske – kolevke moderne demokratije u Evropi“, kako bi odali počast i održali „minut ćutanja za palu demokratiju i pale evropske vrednosti zarad interesa vladajuće birokratije u Francuskoj i EU“.

Zamenila ih je autokratija na Balkanu, poslušne vođe, kontrola medija, manipulacija biračkim spiskovima i krađe na izborima, zastrašivanje građana, kriminal i korupcija, uništavanje vladavine prava, obesmišljavanje skupštine, i sve ovo uz punu podršku Evropske unije, ocenio je pokret DJB. Više zvaničnika EU je, kako u saopštenju navodi DJB, prethodne sedmice uvredilo i ponzilo građane Srbije, pružajući punu podršku Vučiću i svemu što radi u Srbiji, tražeći od građana da odustanu od borbe za svoja demokratska prava.

Time su pljunuli u lice građanima Srbije koji u više od 50 gradova Srbije zahtevaju slobodne medije i fer i poštene izbore, poručujući im da „Srbija ide u dobrom pravcu“, zaključio je Pokret „Dosta je bilo“.

Povezani tekstovi