Mladi SSP: Bojkot zagađenju 1Omladinci ispred zrenjaninske kafilerije Foto: SSP Zrenjanin

Članovi omladine Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu obišli su danas najveće zagađivače životne sredine Prekon i Vineks, kao i lokaciju gde je LingLong  započeo gradnju buduće fabrike guma.

Oni su predstavili kampanju bojkota najvećih sadašnjih i budućih zagađivača Zrenjanina. Građane Zrenjanina ove firme „asociraju na opšte zagađenje plodnog zemljišta, vode i vazduha“, naveo je Filip Petrović, student i član omladine Stranke slobode i pravde

-Destileriju u Lukićevu ne zovu slučajno „mali Černobilj“ jer proizvodi veliki ekološki problem, a to je da sve svoje otpatke izbacuje u najplodniju banatsku zemlju i oranice i izaziva respiratorne probleme kod ljudi zbog nesnosnog smrada. Nismo protiv zaposlenih i njihovih radnih mesta ali jedino rešenje je prestanak rada – izjavio je student Dejan Janjić, predsednik omladine Stranke slobode i pravde u Zrenjaninu.

Prilikom posete zemljištu koje je namenjeno LingLong Tyres kompaniji omladinci SSP naveli su da  je to „primer uzurpiranog, državnog zemljišta gde se kvalitetna poljoprivredna zemlja poklonja investitoru“, da je problem je što investitor nije dostavio dokumente kojim će prikazati da neće naštetiti zdravlju građana Zrenjanina i što nigde ne stoji tabla koja prikazuje ko je investitor, kao ni izvođač radova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari