Mustafa: Kosovo u dijalogu treba da predstavljaju oni koji imaju građanski legitimitet 1Isa Mustafa Foto: wikipedia

Lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa izjavio je danas da Kosovo u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Srbijom treba da predstavljaju oni koji imaju građanski legitimitet, što prema njegovoj oceni aktualna vlast nema.

Mustafa je na Fejsbuku napisao da je stranka u opoziciji, ali se njome svi bave jer je, po njegovim rečima, ta stranka najača.

„DSK je sada u opoziciji. Njena je uloga korekcija onih koji obavljaju vlast. DSK ne može da bude istovremeno u opoziciji i poziciji. U opoziciji smo ne našom voljom, već glasovima građana. Iz opozicije ćemo raditi za dobrobit Kosova i njenih građana“, napisao je Mustafa.

Mustafa je kazao i da je DSK uvek podržavao dijalog kao sredstvo komunikacije i rešavanja neslaganja sa susedima i dodao da je za dijalog sa Srbijom.

On je dodao da je posle proglašavanja nezavisnosti Kosova dijalog vodila Vlada, dok je aktuelna vlada to prepustila predsedniku i sada „eksperimentiše hibridnim i improvizovanim ekipama bez legitimiteta u procesu dijaloga“.

„Teško vređa opoziciju, DSK i Samoopredelenje, koja (DSK) prema svim istraživanjima ima podršku više od polovine graađana zemlje“, rekao je Mustafa.

Lider DSK kazao je da je ta stranka jasno stavila do znanja svoj stav o dijalogu u dokumentu koji se zove Osnovne orijentacije dijaloga i da pozdravljaju podršku SAD i EU dijalogu sa Srbijom.

„Ostajemo ubeđeni da se za obezbeđivanje ‘jednog glasa’, za šta se izjasnio predsednik (SAD Donald) Tramp treba da dođe do radikalne promene pristupa vlasti dijalogu. Sporazum koji je potreban Kosovu ne može da urade ljudi bez glasova gradjana niti oni sa konferencijama za medije, sa fejsbukom i tviterom, već sa ljudima i partijama koje imaju široku podršku i poverenje. Na kraju, svaki proces ima jedan kraj o kojem na vreme treba misliti“, poručio je Mustafa u tekstu koji je objavio na fejsbuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari