Na samitu Brnabić predstavljala Mihajlovićkin resor 1Foto: Fonet

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja, u četvrtak nije bila na samitu EU-Zapadni Balkan u Sofiji, iako su tamo, zbog evropskih projekata, bili prisutni ministri saobraćaja i infrastrukture iz balkanskih zemalja.

Umesto Mihajlovićeve bila je premijerka Ana Brnabić, što se u delu političkih krugova u Beogradu, tumači sukobom između njih dve. Međutim, izvori bliski vlasti za Danas poriču da Mihajlović nije putovala u Sofiju kako bi se izbeglo da bude zajedno sa premijerkom.

– Zorana Mihajlović, ministarka saobraćaja i potpredsednica Vlade Srbije, u utorak i sredu branila je zakone u Skupštini Srbije, tako da i nije, sve i da je htela mogla da putuje u Sofiju. Osim toga dogovor je bio da, pošto su Ana Brnabić, premijerka Srbije, i predsednik Aleksandar Vučić bili na samitu koji je i bio na nivou predsednika i premijera, Brnabićeva obavi sve ono što je vezano za Ministarstvo saobraćaja. Nema tu nikakve zavere, niti bilo čega. Uostalom Zorana Mihajlović u ponedeljak zajedno sa predsednikom Vučićem, putuje u Azerbejdžan, što potvrđuje da nema nikakvog sukoba“, kaže izvor Danasa u vrhu Vlade Srbije. Drugi sagovornik blizak vlasti kratko je odgovorio da nije ni bilo predviđeno da Mihajlovićeva bude član delegacije za Sofiju.

Političari da slede biznis

Premijerka Ana Brnabić učestvovala je u petak na Bečkom ekonomskom forumu u Sofiji, održanom u okviru samita EU – Zapadni Balkana. Na skupu su učestvovali premijeri Zapadnog Balkana i predstavnici ekonomskih institucija, i razgovarali o regionalnoj saradnji i ekonomskim temama.

„Ukoliko želimo okruženje koje je podsticajno za razvoj ekonomije i dobro za sve građane regiona, onda je biznis taj koji treba da bude na prvom mestu“, naglasila je u obraćanju premijerka Brnabić. „Politika i političari treba da slede biznis“, istakla je Brnabić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari