Nada Kostić: Nisam napustila DJB 1

Oslobodimo medije. Situacija u medijima je katastrofalna, čast izuzecima. I krađa na izborima, prekrajanje izborne volje. Predizborna i postizborna kampanja vođene su iz istog staba. Po Zakonu o informisanju, mediji ako traže izjavu morali bi da je prenesu u originalu, a ne neistina za neistinom. Primer TV Pinka gde sam uputila demanti, slediće tužbe.

Govorila sam da kao predsednik Pokreta za demokratiju predstavljam jedinu pravu demokratsku opciju pored onih koji su nam 1990. godine ukrali naziv, a sada se raspadaju i DSS-a koji odavno nije onaj koji sam osnivala. Nas ne plaćaju ni Rusi ni Amerikanci ni tajkuni, a naplaćivaćemo samo overu potpisa. Mi se borimo za razliku od dece komunizma koji je još uvek na vlasti za slobodu, demokratiju, vraćanje dva puta otetog 1945. i 2014, za principe, moral, protiv korupcije, a pre svega nezavisne institucije, pravo i pravdu. Okupićemo udruzenja socijalno osetljivih grupa i građane, a podržaće nas onoliko čestitih i poštenih koliko nas ima. Niti sam napustila DJB niti su izjave razlog odvajanja, već različit pristup demokratiji. Izdvojila sam svoj mandat i postala nezavisna odbornica na Starom gradu mnogo pre nego što sam saznala za izjave zbog neslaganja sa postizbornim ponašanjem DJB prilikom sklapanja koalicija na lokalnom nivou gde smo trebali kao druga po snazi opcija prvi da formiramo koalicije sa spremnim spiskom traženih funkcija i imenima funkcionera koje predlažemo, predsednikom odborničkih grupa i već sada krenemo da radimo za građane koji su nam poklonili poverenje na izborima. To je jedina i prava istina. Sve ostalo su zloupotrebe od strane vladajućeg režima potpomognutog kontrolisanim medijima. Počećemo borbu za Beograd sa opštinskog nivoa, da svi pokažemo koliko smo sposobni i neophodni da što pre smenimo bahatu vlast, koja je i policija i tužilac i sud, samo da počne da operiše pacijente. Straha je nestalo i to je najvažnije.

Upravo sečenje mojih izjava u medijima i tabloidizacija pokazuju gde su poluge vlasti. Proverite koliko zaista ko ima članova, ažurirajte sve spiskove i pustite nove snage u medije, pa ćemo videti ima li izlaska iz situacije u kojoj su sve zemlje okruženja ispred nas. Starim saveznicima bez svih kompromitovanih u reforme što pre inače ćemo biološki nestati.

Obzirom da se radi o demantiju koji je izazvao niz nesporazuma, molim Vas da što pre odštampate ovaj tekst

Autor teksta: Prof dr sci med Nada Kostić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari