Napeta situacija u Topoli: Jovanović podneo tužbu Upravnom sudu 1Foto: BETAPHOTO/ MILOS MISKOV

„Ljudima u Topoli upadalo se u kuće, meni je, uoči ponavljanja lokalnih izbora na dva najveća biračka mesta u varoši i okolini, na kuću bačen katran i otrovan pas labrador. Majka mi je tom prilikom videvši u dvorištu grupu ljudi sa fantomkama na glavi doživela fras. O svemu sam obavestio tadašnjeg ministra policije Nebojšu Stefanovića, ali ni on, ni niko drugi nije reagovao“.

To je rekao Dragan Jovanović, bivši predsednik opštine Topola, za Danas upitan o političkim pritiscima u njegovom mestu. Jovanoviću je u nedelju, 29. novembra, oduzet odbornički mandat.

To je učinjeno uoči vanredne sednice Skupštine opštine Topola, čije su održavanje zahtevali odbornička grupa Jovanovićeve stranke Bolja Srbija i sam Jovanović.

Ta vanredna sednica juče otkazana jer odbornici Bolje Srbije nisu želeli da učestvuju u radu lokalnog parlamenta.

Odbornici Bolje Srbije kao razlog bojkota naveli su to što je oduzimanjem mandata Draganu Jovanoviću lokalna skupština „izgubila i legalitet i legitimitet“.

Mandat je oduzet sa objašnjenjem da je Jovanović promenio prebivalište i da više nije prijavljen u Topoli, dok on tvrdi da je pravi razlog da se ne izglasa nova odbornička većina sa njim na čelu.

Jovanović je juče našem listu potvrdio da je Upravnom sudu u Kragujevcu podneo tužbu, kojom traži da mu se vrati nezakonito odbornički mandat.

Tvrdi da se iz Topole nikada nije, niti namerava da se iseli, a da mu mandat oduzet na osnovu nepostojećeg dokumenta o prebivalištu, to jeste o preseljenju iz Topole u Beograd, u kojem ima stan.

Aktuelni predsednik opštine Topola Igor Petrović iz SNS, preksinoć je na Fejsbuku pak napisao da „dvojica sa nepoznatih sa značkama obilaze odbornike SNS i pozivaju ih na sednicu SO“. Petrović tvrde da se je o ovome obavestio policiju.

– Imaju policiju i BIA i lako mogu da utvrde ko obilazi odbornike. Bojim se das u ta dvojica sa značkama, o kojima govori Petrović, pogrešila adrese. Ne znam da li su Aleksandar Vučić i ostali nadležni svesni da je ii koliko situacija u Topoli i šire iznakla kontroli, ističe Jovanović, naglašavajući da se trenutno „bije bitka za demokratiju ne samo u Topoli nego i u Srbiji“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari