Narodna stranka: Puteve blokira Vučić 1

Narodna stranka pozvala je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se ne inati sa narodom i smanji akcize na gorivo, naročito akcize na dizel za poljoprivrednike i ocenila da se ekonomska politika naprednjačke vlasti isključivo svodi na zavlačenje ruke u džep osiromašenih građana.

Puteve širom Srbije blokira Vučić, a ne opozicija, i on može jednostavno da ih odblokira smanjenjem akciza, navela je Narodna stranka.

U saopštenju se ističe da Vučić, prikazujući proteste kao režiju svojih neistomišljenika, vređa sve građane koji protestuju i pokazuje da nema sluha za njihovo opravdano nezadovoljstvo.

Odbijanje režima da smanji akcize i koriguje cenu goriva najubedljiviji je dokaz da su lažne tvrdnje o punoj državnoj kasi i suficitu, smatra ova stranka, navodeći da je benzin od početka godine poskupeo za 8,79 dinara, odnosno 6,1 odsto, a dizel za 11,3 dinara ili 7,5 odsto.

Narodna stranka podseća da je dizel u regionu skuplji samo u Albaniji i da država Srbija na ime akciza i poreza uzima 55,2 od cene litra goriva, odnosno 82,44 dinara od 144,9 dinara po litru benzina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari