Narodna stranka: Sve sa koncesijom nezakonito 1Foto: Narodna stranka

Narodna stranka danas u saopštenje zahteva „objavljivanje štetnog ugovora o koncesiji beogradskog Aerodroma „Nikola Tesla“ kojim je režim Srpske napredne stranke usrećio još jednog stranog investitora, a oduzeo narodu Srbije još jedan važan nacionalni ekonomski resurs“.

Stranka ocenjuje da je sve u vezi sa ovom koncesijom bilo nezakonito i sakriveno od očiju javnosti – od nepostojeće studije opravdanosti, sukoba interesa koncesionog savetnika i pobednika koncesije do odsustva zaštite zaposlenih u Aerodromu „Nikola Tesla“.

Takođe podseća da je ministarka Zorana Mihajlović zabranila objavljivanje ugovora o koncesiji pozivajući se na nepostojeću odredbu „Pravilnika o načinu vođenja i sadržini registra javnih ugovora“.

Narodna stranka zbog toga zahteva u saopštenju smenjivanje Zorane Mihajlović i utvrđivanje njene krivične i materijalne odgovornosti u ovom nezakonitom postupku koncesije.

Narodna stranka podseća premijerku Anu Brnabić na njenu izjavu od 8. decembra 2017. godine, kada je javno obećala da će ugovor i njegovi aneksi biti javni te je pozivamo da pokaže da njena reč vredi nešto i da održi obećanje, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari