NDMBGD: Više kolona za uspeh opozicije na izborima 1Foto: Logo

Opozicija na izbore treba da izađe sa svojim prirodnim ideološkim ili programskim partnerima kako se ne bi desilo da birače odbiju neprincipijelna partnerstva karakteristična za nastup u jednoj koloni, ocenila je danas Inicijativa Ne davimo Beograd.

Kako se navodi u saopštenju, to je stav koji su predstavnici te inicijative izneli na danas održanim razgovorima opozicije u sedištu Socijaldemokratske stranke.

„Ovakav pristup, uz koordinaciju i saradnju na konkretnim pitanjima kao što je kontrola izbora, borba za slobodne medije, kao i borba protiv nasilja, može dovesti do toga da se veliki broj građana odluči ne samo da izađe na birališta, već i da uzme direktnu ulogu u kampanji ili kontroli izbora“, navodi se.

Inicijativa je navela da će konkretniju saradnju ostvarivati sa organizacijama i pojedincima koji u prošlosti nisu imali vodeću ulogu u devastaciji društva, razaranju institucija i siromašenju građana, jer smatra da su potrebni novi i neokaljani ljudi, nove ideje i progresivne politike.

„Takođe, smatramo da najveći potencijal za početak smene naprednjačkog režima postoji u Beogradu i inicijativa Ne davimo Beograd će upravo na beogradskim izborima uložiti najveći napor kako bismo prvo naš grad oslobodili od kriminalne naprednjačke ekipe. Smatramo da bi ovo bila velika stvar i nezaustavljiva grudva koja čini lavinu promena i za celu Srbiju“, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari