Ne davimo Beograd sutra na protestu 1 od 5 miliona predstavlja deklaraciju o bojkotu izbora 1Foto: Ne davimo Beograd (Arhiva)

Inicijativa Ne davimo Beograd predstaviće na sutrašnjem protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu, deklaraciju o bojkotu izbora i pozvati građane da „ne pristaju na lažirane izbore već da se uključe u aktivnu kampanju bojkota“.

Navodeći da je deklaracijom predstavila „plan puta do slobodnih i poštenih izbora i izlaska iz krize u kojoj je kriminalna politička elita okupirala našu državu“, inicijativa je pozvala građane da „ne ćute, dok se preko njihovih leđa prelama nezasita glad za profitom korumpirane političke elite“.

„Borba za slobodne medije, poštene izbore i suprotstavljanje nasilju protiv političkih neistomišljenika je iznad pojedinačnih političkih interesa partija, to nije borba za funkcije i mandate, to je borba za slobodu svih nas. Zato je inicijativa Ne davimo Beograd pozvala sve građane i građanke, ali i političke, sindikalne, medijske, stručne i druge organizacije da javno podrže deklaraciju i aktivno se uključe u kampanju bojkota“, stoji u saopštenju.

Najavljeno je i da će sutrašnjem skupu biti postavljen mobilni štand inicijative Ne davimo Beograd na kom će kako se navodi, „građani i građanke moći da se prijave za učešće u narednim akcijama i aktivno doprinesu borbi za slobodnu i demokratsku Srbiju“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari