Nek maske padnu: Nasilje u Srbiji odavno prešlo granicu zdravog razuma 1Foto:Logo

Koalicija „Nek maske padnu“ ocenila je danas, povodom napada na predsednika Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergeja Trifunovića, da je „eskalacija nasilja u Srbiji odavno prešla granicu zdravog razuma“.

Ta politička opcija u saopštenju navodi da sloboda govora i mišljenja podrazumeva i slobodu političkog stava, i dodaje da su njeni aktivisti više puta bili mete „verbalnih napada i neprijatnosti u javnosti“ od kada je izborni proces u Srbiji nastavljen.

„U državi u kojoj je postalo najlakše etiketirati nekoga i izvrgnuti ga ruglu i uvredama anonimnih naloga na društvenim mrežama, ne čudi što su se ataci preneli i na medije, pa potom i na ulicu… Politika ne sme biti borba na život i smrt, jer mi nismo opozicija državi Srbiji, niti njenim gradjanima, već isključivo aktuelnom režimu“, dodaje se u saopštenju.

Koaliciju „Nek maske padnu“ čine Zelena stranka i Nova stranka.

Lider PSG-a Sergej Trifunović napadnut je danas u Knez Mihailovoj ulici u Beogradu dok je prikupljao potpise za izlazak na izbore, a Ministarstvo utrašnjih poslova saopštilo je da su dve osobe privedene zbog narušavanja javnog reda i mira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari