Pokret "1 od 5 miliona" najavio formiranje tela koje će se baviti obukom kontrolora na izbornim mestima 1Foto: BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS

Stefan Pavlović ispred Pokreta 1 od 5 miliona je najavio formiranje posebnog tela koje će se baviti uzbunjivačima, obukom kontrolora na izbornim mestima i u blizini izbornih mesta.

Pavlović je rekao da je cilj umrežiti lokalne pokrete, kojih je sve više, a trpe „torturu Srpske napredne stranke“.

Mi podržavamo pregovore uz posredstvo Evropskog parlamenta, ali neće Tanja Fajon ili Vladimir Bilčik sedeti na biračkom mestu u Leskovcu, broj 35. Zato je važno da motivišemo lokalne pokrete, a velike stranke nemaju kontakt sa tim pokretima i to je najveći razdor u opoziciji, ukazao je on.

Marko Mladenović iz Smedereva je rekao da je važno da se u zemlji održe slobodni izbori, na kojima će građani moći da iskažu svoju volju bez pritisaka.

Vladimir Terzić ispred pokreta „Buđenje“ rekao je da su ovi lokalni pokreti „preuzeli ulogu lepka“ za krhotine od opozicije.

Prema njegovim rečima, događalo se da se i opozicione stranke saglase sa prelivanjem glasova malih stranaka koje nemaju kontrolore na izborima.

Poenta je da se napravi jak blok kontrolora, koji će raditi za čitavu opoziciju, ocenio je Terzić i dodao da to ne može da šteti ni vlasti, jer bi svima trebalo da bude cilj da su izbori fer i slobodni.

Zajedničku konferenciju za novinare ispred sedišta Republičke izborne komisije u Beogradu organizovali su, uz Pokret 1 od 5 miliona, Pokret „Buđenje“ iz Šapca, Grupa građana „Za naše Smederevo“, Savez za Jagodinu, „Novi koncept“ iz Paraćina, Udruženje „Ključ promena“ i Mladi poljoprivrednici iz Smedereva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari