Nova: Izveštaj Fridom hausa realnost građana Srbije već osam godina 1Foto: Nova stranka (Arhiva)

Nova stranka ocenila je danas, povodom izveštaja Fridom hausa po kojem Srbija više ne spada u red demokratskih država, da to nije nikakvo iznenađenje za domaću javnost jer je odsustvo demokratije i gaženje ljudskih prava realnost u kojima građani žive već osam godina.

„Upravo su jačanje korupcije i uticaja privatnih interesa, zloupotreba moći i taktike strahovlade režima Aleksandra Vučića doveli do toga da Srbija ispadne iz kategorije demokratskih država, što je krajnje poražavajuće za jednu zemlju koja bi uveliko trebalo da bude na svom jasnom putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji“, navela je ta stranka.

Oni su pomenuli da su afere Helikopter, Savamala, Doljevac, ubistvo Olivera Ivanovića, lažne diplome, tetka iz Kanade i druge Srbiju vodile ka „potpunom potonoću pod režim čoveka koji sebe vidi kao sultana“.

„Poslednja dva meseca pandemije korona virusa, koja jeste zatekla čitav svet nespremnim, jedino nije zatekla nespremnim Vučića da još više stegne kandže autokratije i sprovede u delo svoje snove o uplašenim građanima, zatočenim u kućama, pod policijskim časom“, smatra Nova stranka.

Ta stranka je dodala da su izbori prvi korak ka smeni aktuelne vlasti i konačnog povratka Srbije na put kojim je krenula u oktobru 2000. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari