Nova lica sa liste vladajuće SNS u Narodnoj skupštini 1Novi poslanici: Aleksandar Jovanović, Lav Grigorije Pajkić, Luka Kebara i Nikola Lazić Foto: Parlament.gov.rs/

Još uvek nije poznato ko će biti premijer, koji će ministri ostati u Vladi, ali se u danu konstituisanja skupštine videlo ko su nova lica izabrana na listi Srpske napredne stranke, koje su kao mlade nove snage pred izbore najavljivali Aleksandar Vučić i funkcioneri SNS.

Za vas smo izdvojili imena koja su izazvala najviše reakcija na društvenim mrežama.

Luka Kebara

Nova lica sa liste vladajuće SNS u Narodnoj skupštini 2
Foto: Parlament.gov.rs/

Luka Kebara pažnju je privukao tokom predizborne kampanje kada se pojavio u spotu SNS-a u kome su promovisana nova lica te stranke. Na društvenim mrežama najviše se komentarisao njegov pomalo nesiguran silazak niz stepenice u videu i smeh na kraju snimka, koji se u sekundi menja u ozbiljan i zabrinut izraz lica.

U pomenutom spotu Kebara izgovara rečenicu „sve što zamisliš možeš da ostvariš“, a na osnovu slika koje su se pojavile na mrežama, Kebara je svoju zamisao ostvario atkivinim učestvovanjem u kampanji SNS-a na terenu. On se tako može videti u prvom redu na jednom od skupova kako drži zastavu, te kako na štandu naprednjaka damama deli ruže za Osmi mart.

Na dan konstituisanja novog skupštinskog saziva, Kebara je još jednom pokazao da ne voli da bude ispred kamere. Naime, novinarka „Njuzmaks adrije“ pokušala je da dobije komentar od Kebare o prvom danu u skupštini, ali je on u trenutku čak oklevao da kaže i kako se zove. „Drugi put ću… Luka Kebara, ali drugi put ću…“ izgovorio je Kebara i uputio se prema izlazu.

Prema biografija na sajtu Beogradske otvorene škole, u odeljku obrazovnog programa „PolitiKAS“, Kebara je diplomirao politikologiju na Fakultetu političkih nauka u Beogradu kao jedan od najboljih studenata. Trenutno piše master rad na master akademskim studijama: Terorizam, organizovani kriminal i bezbednost na Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Bio je stipendista Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao i Ministarstva omladine i sporta. Interesovanja su mu vezana za oblasti politike, bezbednosti, prava kao i za druge srodne oblasti. U biografiji se takođe ističe njegova privrženost vladajućoj partiji.

Lav Grigorije Pajkić

Nova lica sa liste vladajuće SNS u Narodnoj skupštini 3
Foto: Parlament.gov.rs/

Lav Grigorije Pajkić, sin spisateljice Isidore Bjelice i dramaturga Nebojše Pajkića, voditelj je emisije Kontravizija na televiziji Pink, koja je nastala kao odgovor Željka Mitrovića na satiričnu emisiju „24 minuta sa Zoranom Kesićem“.

Emisija Lava Pajkića, satiričara koji kritikuje opoziciju, uglavnom se svodila na neukusne prozivke, goste koji veličaju vlast Aleksandra Vučića, ali i na montirane ankete sa skupova opozicije, sa pitanjima „iz off-a“ koja su menjana u montaži, kako bi se pristalice opozicije prikazale kao neinteligentne i neobrazovane. Pajkić i njegovi saradnici to su uspevali lažno se predstavljajući građanima kao ekipa satiričnog portala Njuz.net.

Lav Grigorije Pajkić je rođen 25. oktobra 1995. u Beogradu. Filmski je i televizijski producent, kao i montažer. Jedno vreme bio je predsednik omladine Srpske narodne partije, koju predvodi Nenad Popović.

– Kada sam video da se osnovala jedna nova stranka, sa novom idejom, želeo sam da se okušam. Mlad sam, mlada je stranka, tu sam se najviše našao, izjavio je Pajkić 2015, ističući da su ga roditelji podržali kada se pridružio „narodnjacima“.

Aleksandar Jovanović

Nova lica sa liste vladajuće SNS u Narodnoj skupštini 4
Foto: Parlament.gov.rs/

Novinar Aleksandar Jovanović u skupštinsku klupu ušao je na listi Aleksandar Vučić – Za našu decu, ali će biti deo poslaničke grupe koalicionog partnera naprednjaka PUPS-a.

Bio je glavni i odgovorni urednik portala Telegraf, dok danas obavlja funkciju kreativnog direktora. Široj javnosti postaje poznat kao učesnik rijaliti programa Veliki brat kao i Farme, o čemu je napisao i knjigu „Sve tajne Farme“. Veliki je navijač Crvene zvezde, pa je tako jednom prilikom na derbiju iz prvog reda loptom gađao tadašnjeg trenera Partizana Duška Vujoševića.

Nikola Lazić

Nova lica sa liste vladajuće SNS u Narodnoj skupštini 5
Foto: Parlament.gov.rs/

Dvadesetjednogodišnji Nikola Lazić iz Beograda sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ najmlađi je poslanik u novom sazivu Skupštine Srbije. Student Fakulteta za kulturu i medije univerziteta „Megatrend“, a po zanimanju je fizioterapeutski tehničar. Prema pisanju portala Nova S, njegova majka Verica Lazić od 2017. je savetnica predsednika Srbije Aleksandra Vučića za socijalna i zdravstvena pitanja. Prema navodima pomenutog portala, Lazić je pre toga vršila funkciju v. d. direktora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje. Kako je tada navedeno, Lazić je podnela ostavku „zbog nemogućnosti adekvatne saradnje sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari