Nova stranka: Država kao splav 1

Nova stranka apelovala je danas na smirivanje tenzija nastalih nakon protesta „1 od 5 miliona“ i incidenta ispred zgrade u kojoj je kabinet predsednika Srbije, jer su one, i verbalno i fizički „dovedene do tačke usijanja“.

Ta partija u saopštenju pita da li jedan student sa papirom u ruci predstavlja toliku opasnost po vlast, ili je „pretučen kao simbol svih onih desetina hiljada demonstranata koji mesecima na ulicama Srbije javno, ali što je najvažnije – mirno, iskazuju nezadovoljstvo vlašćuu“.

Posebno zabrinjavaju navodi da su silu primenili i delom pripadnici privatnog obezbeđenja i nemoguće ne primetiti da se ponavlja scenario sukoba u podzemnom prolazu ispod Terazija, posle inauguracije predsednika Aleksandra Vučića, ukazuje Nova stranka.

NS pita i da li to dokazuje da su policija i sluћbe zaduћene za odrћavanje javnog reda i mira nesposobne za obavljanje svog posla, pa im je neophodna pomoж „sa strane“, ili je „Predsedništvo, kao i иitava drћava, privatizovano i pretvoreno u jedan veliki splav sa izbacivačima na vratima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari