Novaković: Apel Novosađanima da ne čekaju bagere 1Foto: Narodna stranka

Poverenik Narodne stranke i bivši gradonačelnik Novog Sada Borislav Novaković uputio je apel građanima Novog Sada da kroz razne vidove građanske neposlušnosti javno i glasno iskažu svoje neslaganje sa najavom aktuelnog režima da će srušiti SPENS.

Nakon prvog žestokog otpora ovoj ideji, partijska vojska braće Vučić, koja upravlja celom državom i našim gradom, ućutala se, ali kao što znate ovo ne bi bila prva pogubna ideja koju su realizovali računajući upravo na naše građansko uverenje da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno“, rekao je Novaković.

Novaković je podsetio da je aktuelni gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio da će umesto SPENSA „Novi Sad dobiti manji, funkcionalniji, ekonomičniji i efikasniji sportski centar“, ali da je „zaboravio“ da građane informiše da bi rušenje SPENS-a i gradnja novog sportskog objekta koštala najmanje oko 30 000 000 eura, dok bi za investicioni oporavak SPENS-a trebalo uložiti oko 10 000 000.

Ta računica pokazuje svu pogubnost ove ideje čija je jedina svrha da se formalni gradonačelnik Miloš Vučević i stvarni gradonačelnik Andrej Vučić, kao eksponenti građevinske mafije, dočepaju vrednog građevinskog zemljišta,“upozorio je Novaković i objasnio da bi se, nakon rušenja SPENS-a i izmeštanja stadiona FK Vojvodine sa postojeće lokacije na periferiju Novog Sada, ukrupnjavanjem obezbedilo 150 000 m² najvrednijeg gradskog građevinskog zemljišta.

Kao bivši gradonačelnik Novog Sada, apelujem da reagujemo na vreme, da nas ne iznenade bageri i konačni skor njihovog plana da Novi Sad bude gubitnik, a mafija dobitnik. Pozivam vas, na sve vidove građanske neposlušnosti i otpora. Nemamo pravo da ćutimo dok se spremaju da ruše SPENS, koji je deo naše tradicije, arhitektponski biser našeg grada i neodvojivi deo urbanog i sportskog identiteta Novog Sada. Kada je SPENS građen, naš grad je imao 150 000 stanovnika, a sada ima trostruko više, oko 517 000. Zato je imperativ naše generacije da sačuva SPENS i gradi nove sportske objekte koje ćemo ostaviti u nasleđe budućim Novosađanima,“ zaključio je Novaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari