Novosađani pripremaju organizovan odlazak na miting u Beograd 1Jedan od ranijih protesta "1 od 5 miliona" u Novom Sadu Foto: Tamara Kopestinskij

Inicijativa „1 od 5 miliona“ organizuje odlazak građana Novog Sada na veliki antirežimski protest u Beogradu, u subotu 13. aprila, saopštili su iz te organizacije.

Kako se navodi, planiran je polazak sa Bulevara Evropa u 11 časova, a svi koji žele da zajedno sa „1 od 5 miliona“ putuju na protest mogu da se jave direktnom porukom preko naloga „1 od 5 miliona Novi Sad“ na društvenim mrežama Fejsbuk, Tviter i Instagram, kako bi ostavili svoje podatke za kontakt i obaveštavanje o detaljima polaska. Na isti način mogu da se jave i svi koji planiraju da za Beograd idu svojim kolima i spremni su da povezu još nekog od učesnika protesta.

Inicijativa „1 od 5 miliona“ navodi da još nije uspela da obezbedi autobuse za učesnike protesta pošto nijedna od firmi za prevoz putnika u drumskom saobraćaju sa kojim je razgovarano nije potvdila da će iznajmiti tražena vozila. U više preduzeća je otvoreno rečeno kako ne žele da imaju probleme sa vlastima zbog toga što su iznajmili autobuse za prevoz učesnika protesta, dok su u nekoliko firmi saopštili da su im svi autobusi u subotu već zakupljeni. Ukoliko do kraja nijedna prevoznička firma ne iznajmi autobuse učesnicima protesta, Inicijativa „1 od 5 miliona“ će prevoz organizovati privatnim automobilima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari