NS: Odbrana malih klubova od lokalnih moćnika preduslov za uspeh vrhunskog sporta 1

Srpski fudbal već dugo nalazi u katastrofalnom stanju, ocenila je Narodna stranka, upozoravajući da, dok se čitava nacija bavi neuspehom reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu, prenebregava se činjenica da je srpski fudbal odavno postao moneta za namirivanje ličnih i partijskih interesa.

Odbor za sport Narodne stranke smatra da od svog postojanja sport u Srbiji nije bio u gorem stanju i podseća da je svojevremeno odustajanje o visoki funkcioneri SNS od kandidature za funkcionerska mesta u sportu, bio paravan za hajdučiju u lokalnim sredinama i otimanje klubova od građana.

U saopštenju se navodi da je FK “Stanišić”, klub sa skoro stogodišnjom tradicijom, koji je časno izborio plasman u Vojvođansku ligu Sever, na tajnoj nelegitimnoj i insceniranoj sednici skupštine kluba, održanoj 5. juna, praktično je ugašen i preseljen u Sombor.

Narodns stranka ističe da je ovim sramnim činom nestao je klub sa skoro vek dugom tradicijom, a novoosnovani “Radnički 1920 Sombor” na taj način postao naslednik bogate istorije FK “Stanišić” i zahteva od državnih i pravosudnih organa i nadležnih inspekcijskih službi da postupe u skladu sa zakonom i ponište nelegalnu odluku o gašenju kluba.

Sportski klubovi ne smeju, naglašava se u saopštenju, postati teren za sprovođenje revanšizma prema političkim neistomišljenicima, niti poprište netransparentnog finansiranja iz opština po nahođenju pojedinaca, stranačkoj pripadnosti i ličnom interesu.

Na taj način sportski klubovi postaju instrumenti za “pranje” novca i njegovo netransparentno trošenje, što dugoročno gledano, zbog nestručnosti i negativne selekcije, te nedostatka sportskih motiva, dovodi do njihovog gašenja i urušavanja vitalnih sportskih potencijala cele Srbije, zaključio je Odbor Narodne stranke za sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari