Obradović: Ako se favorizuju oni sa kupljenim diplomama, Mali je odličan kandidat 1Foto: FoNet/Zoran Mrpa

„Iako sam član opozicije smatram da je predlog za budućeg ministra finansija na mestu, jer je on upravo simbol ove vlasti. To je još jedna potvrda da SNS za šest godina nije iznedrio ni jednog dobrog kandidata, pa kadrove koji nemaju nikakve veze sa SNS moraju da pozajmljuju sa strane.“

Ako se favorizuju oni sa kupljenim diplomama onda je Mali odličan kandidat, rekao je Boško Obradović, lider Pokreta Dveri i upitao zašto SNS ako je protiv žutog preduzeća predlaže ljude koji su bili simbol te vlasti i u čije vreme, dok je bio pomoćnik ministra privatizacije i direktor Centra za tendere privatizovane Večernjih novosti, Sartid, Keramika kanjiža, Jugoremedija neke druge kompanije.
Obradović je konstatovao da je Mali izučio školu DS, a znanje primenio u vlasti SNS i da on baš zato treba da bude ministar finansija, jer je živi dokaz da se ništa nije promenilo. On je poslanicima pokazao i fotografije na kojima su Siniša Mali, Aleksandar Vlahović i Mirko Cvetković, a na drugoj Siniša Mali dok je bio gradonačelnik Beograda sa biznismenom Miroslavom Miškovićem.

„Podržavam njegov izbor, jer isti kadrovi koji su uništili državu sada su vaši kadrovi“, rekao je lider Dveri i upitao ima li istine da školarinu deci Siniše Malog plaća Stanko Subotić Cane, jedan od osnivača SNS, kome je Mali bio i savetnik u Futuri plus.

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da Mali nije bio nadležan za sporne privatizacije o kojima je Obradović govorio i poručila mu da ne brine o Srpskoj naprednoj stranci već da brine o svojim glasačima i svojoj stranci jer se plaši da će Dveri nestati, a to nije dobro za demokratiju.
Ona je povodom navoda Obradovića o skupocenoj garderobi Siniše Malog rekla da ju je dosta iznenadio tom opaskom.
„Ne znam kako to da protumačim to što ste toliko pažnje posvetili oblačenju Malog, ali ja lično podržavam sve takve emocije“, rekla je Brnabićeva. Raspravu je čitavog dana iz klupa namenjenim predstavnicima Vlade pratio i Siniša Mali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari