Obradović: Đurića boli istina 1Foto: Aleksandar Levajković/FoNet

Predsednik Dveri Boško Obradovič izjavio je danas da bi optužba direktora kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da je on kriv što je Kosovo uvelo takse na uvoz robe iz Srbije bila smešna, da nije tužna.

Obradović je poručio da je istina da je upravo šef Marka Đurića potpisivanjem Briselskog sporazuma stavio pečat na ukidanje svih srpskih institucija na Kosovu i Metohiji. Istina je da su po njegovim instrukcijama srpske sudije položile zakletvu na Ustav lažne države Kosovo i da je po njihovim instrukcijama Srpska lista i dalje učestvuje u radu Vlade u Prištini, koja je uvela takse na proizvode iz Srbije, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.

Podjednako je istina, dodao je, i da su ćutali na ukidanje granice između Kosova i Albanije i da im je uslov za nastavak pregovora ukidanje taksi, ali ne i ukidanje odluke o stvaranju vojske Kosova. Ta istina boli Đurića i umesto što tako podanički brani svog šefa, bolje da se zapita da li će šef tako braniti njega kad dođe trenutak da odgovaraju pred zakonom, a odgovor je da neće, braniće samo sebe, ocenio je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari