Obradović: Izbore odložiti za jesen 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

Ako želimo demokratiju u Srbiji i slobodne i poštene izbore oni moraju biti odloženi za jesen i njih treba da organizuje prelazna tehnička Vlada stručnjaka koju bi podržale sve političke opcije i u kojoj ne bi bio niko od lidera vlasti i opozicije, ocenio je danas predsednik pokreta Dveri Boško Obradović.

On je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da nemaju logike izbori u vreme i dalje prisutne pandemije, saopštio je pokret.

„Ovo je pitanje i demokratije i nelogičnosti da su zabranjena javna okupljanja, a da će biti potrebno prikupiti više stotina hiljada potpisa građana za sve one izborne liste koje nisu skupile potpise na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou“, rekao je Obradović.

On je naveo da je posebno pitanje kako će više od 30 članova biračkih odbora i glasača boraviti u malim prostorijama na biračkim mestima na dan izbora. Obradović je ocenio i da je kompletno ponašanje i delovanje aktuelne vlasti, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, u vezi sa pandemijom nove zarazne bolesti, uslovljeno izborima.

On je upitao kako Narodna skupština nije mogla da zaseda pre više od mesec dana kada je postojala zabrana okupljanja za više od 100 ljudi, a može sada kada postoji zabrana okupljanja za više od dvoje ljudi. „Kako ministar finansija Siniša Mali predizborni poklon svakom građaninu od 100 evra naziva već definisanim kroz rebalans budžeta kada rebalans budžeta može da usvoji samo Narodna skupština, ali ne i Vlada koja može samo da ga predloži“, upitao je Obradović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Obradović: Izbore odložiti za jesen”

  1. Izbori se ne mogu odložiti za jesene, jer su već odloženi, oni mogu tada biti samo zakazani.

    • On plania neku prelaznu vladu da bi se otkačio ovakvih doktora koji toliko brinu o narodu da sve što su predložili vladi, vlada je to i prihvatila i sprovela u delo. Takvi ljudi mu nikako ne odgovaraju i prvo njih mora da skloni.

  2. Izbori ce biti zakazani onda kada predsednik i Vlada odluce da je situacija povoljna da bi se izbori odrzali.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.