Obradović: Kako to da je Vučić deo ratne vlade branio Kosovo a sada ga predaje 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

-Da li je Aleksandar Vučić pitao narod kad je postavio granicu na Jarinju, kada je ugasio srpske institucije, kada je zaposlio srpske policajce da služe Hašimu Tačiju, kada je ucenio Srbe da izađu na kosovske izbore, dodelio međunarodni broj, predao imovinu i sastavio Srpsku listu koja učestvuje u vladi sa Ramušem Haradinajem…

..pitali su (se) sinoć, u Kragujevcu, učesnici tribine o Kosovu iz tzv. radne grupe za Kosovo i Metohiju (Boško Obradović, Dragana Trifković, Slobodan Samardžić, Dragan Todorović i Marko Pušica), komentarišući najavu predsednika Srbije o “izjašnjavanju naroda” u vezi sa Kosovom I Metohijom.

Dragana Trifković je pritom napomenula da Srpska napredna stranka nikad nije iznela platformu za KiM niti pitala građane šta o tome misle. Istakla je i da su svi koji su protiv ove politike na meti što jasno pokazuje i hajka na poslanika Slavišu Ristića zbog pisma ruskom predsedniku Vladimiru Putinu u kom je ogoljena politika Vučića prema KiM i Rusiji.

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da je pismo Slaviše Ristića Putinu toliko “zabolelo vlast”, zato što “direktno informiše Ruse o drugačijoj slici od one koju dobijaju od naše vlasti”, kao i zbog toga “što raskrinkava sve laži, medju kojima je ključna ona da je Vučićeva vlast patriotska i da čuva KIM”.

Kako to da je Vučić kao deo ratne vlade, u puno gorim okolnostima branio Kosovo.a da ga sada, u puno boljim medjunarodnim okolnostima – predaje, zapitao (se) Obradović I potom konstatovao da to “jasno govori da je sada to nekome obećao”.

Osvrnuvši se na na protivrečnosti koje Vučić iznosi u svojim izjavama o Kosovu, pa, primerice, u jednoj kaže da mora da pita narod, a u drugoj, kada istraživanja kažu da je narod za zamrznuti konflikt, najavljuje da odluku mora sam da donese, Slobodan samardžić je ustvrdio da “mii ne znamo kad je on obećao da će završiti sa Kosovom, ali imamo dokument koji to potvrđuje”. A taj document, prema njegovim rečima, jeste Pregovarački okvir za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, “koji predviđa potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma”. Samardžić je kazao i da se na nedavnom sastanku Vučića sa Tačijem razgovaralo samo o sporazumu “iako je to u Srbiji predstavljeno drugačije”.

Inače, tribina u Kragujevcu predstavljena je kao nastavak aktivnosti Radne grupe za KiM koju čine Dveri, Zdrava Srbija, Državotvorni pokret, Istočna alternativa, pokret Srba sa KiM Otadžbina i Narodni pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari