Obradović: Ne bih ni razgovaro sa Hanom i da su me zvali 1Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da nije dobio poziv da učestvuje u razgovarima opozicije sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, ali da ne bi to učinio ni da je pozvan, navodeći da iz EU podržavaju „diktatora Aleksandra Vučića“ na štetu demokratskih vrednosti.

„Ne želim da razgovaram sa Vučićevim bliskim prijateljima i ljudima iz EU koji podržavaju njegovo kršenje Ustava i uništavanje demokratije u Srbiji“, rekao je Obradović, ispred sedišta Koridora Srbije, gde je Savez za Srbiju protestovao jer ima infomaciju da Zoran Babić i dalje vodi ovo javno preduzeće iako je podneo ostavku.

Vidi se, kako je rekao Obradović, „opasno licemerje zapadnih demokratije jer su spremne da krše osnovne zapadne vrednosti očekujući da Vučić prizna Kosovo kao nezavisno“.

On je pozvao izaslanike iz EU da se opredele da li su za „diktatora“ ili za poštovanje elementarnih demokratskih vrednosti kao što je sloboda medija.

Prema njegovim rečima, očito je da Zapad ne stoji iza opozicije i protesta širom Srbije već iza Vučića i „njegove politike uništavanja demokratije u Srbiji“.

Kako je Obradović još rekao, ne voli da se sreće sa komesarima, a „briselska administracija želi da bude novi Centralni komitet koji će svima u Evropi odredjivati šta će raditi“.

On je naglaso i da je to njegovo mišljenje, kao i da se u Savezu za srbiju razlikuju, ali da svako ima pravo na svoje mišljenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari