Obradović: Nisam koordinator poslanika Saveza za Srbiju 1Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Poslanici Dveri u Skupštini Srbije i Srpske napredne stranke polemisali su danas o opozicionom Savezu za Srbiju i tome ko se odrekao svoje ideologije, ko je bio protiv EU i NATO, a ko se danas za tu ideju zalaže, ali i ko su masoni među poslanicima.

Naprednjaci su prozvali poslanike Dveri da su nekada bili protiv protiv ulaska u EU, a da su sada u koaliciji u Savezu za Srbiju sa onima koji su za ulazak u EU i NATO.

Šef skupštinskih naprednjaka Aleksanar Martinović prozvao je Boška Obradovića, da je koordinator Đilasovog saveza za rad svih poslanika koji su se iz bivšeg režima skupiuli na gomilu, ali da mu slabo ide koordinacija ,” mada neprekidno kidiše na Vučića”.
Martinović je iskoristio raspravu o zaštiti životne sredine da obavesti Obradovića da “je državni tužilac SAD podigao optužnicu protiv Patrika Hoa, pajtaša Vuka Jeremića, da je izvozio oružje u Katar i da je tim oružjem pomagana takozvana Islamska država Iraka i Sirije i da je verovatno u toj transakciji Jeremić dobio famoznu proviziju od katarske ambasade u iznosu od 200 000 evra”.

“Za vašu iuformaciju koordinatore Saveza za Srbiju Vučić je oborio režim Đilasa, Jeremića, Tadića, Šaneta Petrovića“, rekao je Martinović i upitao Obvradovića kako da se razume da je danas Ljotićevac, sutra Đilasovac, da je juče protiv EU, a danas za EU i za NATO.
Replicirajući Martinoviću Obradović je rekao da nije tačno da je koordinator narodnih poslanika koji pripadaju Savezu za Srbiju, već da zajedno sa Sandom Rašković Ivići Goranom Ćirićem govori protiv svega lošeg što radi ova vlast.
“Ja nikada nisam bio protiv EU da bih sada bio za EU. Dvadeset godina se dosledno držim ideja Dveri i ni milimetar nisam odstupio od programa. A pogledatje Martinovića nekada velikog vernika ideologije srpskog nacionalizma SRS, a danas velikog evro fanatika i sluge EU u Srbiji. E to je političko preletaštvo“, rekao je Obradović, a Martinović mu je odgovorio da je glupo da negira da je bio u SRS, ali da nikada nije bio u savezu sa Demokratskom strankom, niti će ikada biti i da je na to veoma ponosan.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović kaže da je lider Dveri Boško Obradović rekao da su najmanje dvojica ministara masoni, a da je zapravo mason narodna poslanica Dveri Marija Janjušević. Tu tvrdnju je potkrepio prepiskom koju je navodno Janjušević imala sa nekim osobama koje su je nazvale „velikom majstoricom“, ne precizirajući o kakvoj prepiski je reč, osim da je iz 2015. godine, ali je na njoj zahvalio kolegi Marijanu Rističeviću.

„Pročitaću vam deo prepiske i želim da zahvalim Marijanu Rističeviću koji mi je ustupio svoje izvore, iz kojih se vidi da je poslanica Marija Janjušević masonka…“ Najuvaženija velika majstorice, drage sestre, visoki oficiri, sa zadovoljstvom javljam da sam u prilici da na trajno raspolaganje loži stavim mali mač za bockanje kandidatkinje čiju fotografiju dostavljam…“, pročitao je Martinović, a Riustičević je rekao da se svako na svoj način bavi zaštitom životne sredine, navodeći da ima organizacija koji se bore tako što „u hramu obavljaju neke čudne stvari, koji kažu da im je potrebna lobanja, radni tepih, pozlaćeni uglomer i šestar…“

„To je veoma čudan način na koje se bave organizacije zaštitom životne sredine. Verujem da će sveštenstvo koje se bavilo politikom i podržavalo ovakve organzacije odustati od podrške Draganu Ðilasu i njegovom čudnom savezu koji meni liči na recikliranu masu“, rekao je Rističević.
Tokom polemike izrečena je opomena poslanici Dveri Mariji Janjušević. Opomenu je zaradila jer je poslaniku Narodne seljačke stranke rekla da je u bio učesnik rijaliti programa i da je u „Farmu ušao na magarcu, a da u Skupštinu sada dolazi Audijem“.

„Ja sam bio na farmi 2010. godine, ali ne sećam se da sam nekad koristio neko živo biće iz Dveri da ujašem“, odgovorio joj je Rističević, ali nije dobio opomenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari