Obradović pitao ko u MUP-u Srbije prisluškuje opoziciju i novinare 1Boško Obradović Foto: FoNet/TV FoNet

Predsednik Dveri Boško Obradović je danas izjavio da je, koristeći javna ovlašćenja kao poslanik, uputio dopise Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije da mu se omogući nadzor nad zakonitošću primene specijalnih metoda prisluškivanja i praćenja u svim službama Uprave kriminalističke policije (UKP).

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je „zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Goran Papić koji je suspendovan i protiv koga se vodi disciplinski postupak zbog brutalnog prebijanja Dejana Pejovića, nasledio Dijanu Hrkalović na poslovima tajnog i protivzakonitog prisluškivanja opozicionih lidera i novinara“, prenele su Dveri.

To je, rekao je Obradović, „bilo njegovo zaduženje od dolaska u MUP 2014. godine i zaposlenja u kabinetu ministra u Odeljenju za poslove bezbednosti s kojim su još tada povezane afere paralelnog, nezakonitog praćenja novinara“.

Po njegovim rečima, „tim poslom u MUP-u se bavi poseban sektor pri UKP – Služba za specijalne istražne metode, na čijem čelu je Dejan Milenković zvani ‘Bagzi’, blizak saradnik Dijane Hrkalović“.

„Glavni zadatak ove službe za tajni nadzor je praćenje i prisluškivanje lidera opozicije, novinara i drugih javnih ličnosti, kao i kolega iz Policije, a njihov šef, nakon misterioznog odlaska Dijane Hrkalović iz MUP-a, postao je Stefanovićev kum Goran Papić“, rekao je Obradović.

Obradović je uputio pitanje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću „da li je Dijana Hrkalović promenila identitet i gde se danas nalazi?“, kao i pitanja o školskoj spremi Gorana Papića i da li je protiv njega podneta „krivična prijava za brutalno prebijanje Dejana Papića“.

„U kakvim kumovskim odnosima su porodice Papić i Stefanović, o čemu je svedočio Milorad Papić, otac Gorana Papića, preteći Dejanu Pejoviću: „Znaš li ti ko je moj sin – znaš li ko mu je kum? Ministar policije!“, rekao je Stefanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari