Obradović: Sve što se dešava na KiM je režirana drama Tačija i Vučića 1Foto: FoNet/TV

Sve što se dešava na terirtoriji Kosova i Metohije je dogovor Hašima Tačija i Aleksandra Vučića. Sve je režirana predstava i priprema javnosti za priznanje nezavisnosti Kosova, samo što je ovaj upad Rosu na sever Kosova malo izmakao kontroli.

Upostalom, predsednik Srbije je koliko juče u parlamentu upozorio da ako ne dođe do sporazuma sa Prištinom i ako ne dođe do učlanjenja Kosova u UN, doći će do rata. Aleksandar Vučić najaveći šarlatan srpske politike u poslednjih 30 godina i najgori pregovarač i zato kažem da me strahovito uplašilo kada je u nastavku ove psiho drame u parlamentu rekao – pobedićemo, jer poslednji put kada smo vodili sa pet nula sve se završilo tako da smo dali sve,a nismo dobili ništa, rekao je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije Boško Obradović, lider i poslanik Pokreta Dveri, napominjući da nema razgraničenja sa nacionalnom manjinom koja živi na vašoj teritoriji.

Obradović je naveo da predlaže šest mera koje Srbija treba da primeni prema Kosovu i Metohiji u ovom trenutku – napuštanje svih instituicija lažne države Kosovo u kojima sede pripadnici srpskog naroda, automastko poništavanje Briselskog sporazuma koji je kršenje Ustava Srbije, proglašenje okupacije na delu naše teritorije, prekid daljih razgovora sa EU oko Kosova i povratak u Savet bezbednosni UN, traženje hitne sednice UN i insistiranje na povratku 1.000 vojnika na sever Kosova i naposletku treba tražiti od ruske federacije da pošalje vojnu misija u Srbiju koja bi bila garant bezbednosti.

On je naveo i da do dolaska Vučića na vlast ROS-u nikada nije smela da kroči na sever Kosova.

„Ako nije istina ovo što tvrdim da je sve dogovor Vučića i Tačija, zašto ovde neće biti usvojena bilo kakva obavezujuća rezolucija. To je zato što Vučić ima plan za priznanje Kosova i ne želi da ga bilo koja rezolucija u tome sprečava. Ovde će staviti na glasanje samo izveštaj kancelarije za KiM, a danas smo imali pokaznu vežbu kako će izgledati proces navikavanja srpskog naroda na izdaju, a goloruki Srbi sa KiM su samo kolateralna šteta. Gde su sada svi Vučićevi zapadni prijatelji, prevarili su ga, jer svaki njegov diplomatski potez je poraz. On je politički slepac koji vodi zemlju“, rekao je Obradović.

Dok je on govorio naprednjak SNS Dragan Šormaz mu je dobacivao uvrede, puitajući ga što sam ne ode na Kosovo.

Obradović je pokazujući u pravcu Šormaza rekao da je to slika i prilika ove vlasti. Pitao ga je što kao najveći NATO lobista nije pozvao svoje prijatelje da zaštite Srbe na Kosovu. Pitao ga je i šta su Milan Radojičić i Zoran Milojević Zelja radili na galeriji parlamenta, zašto nisu tamo dole gde treba da se brtane Srbi.

Obradović je primetio i da dok je predsednica skupštine Srbije Maja Gojković odobrila ulazak ovoj dvojici da uđu u parlament, nije htela da omogući ulazak još jednom Srbinu sa KiM, Goranu Stojanoviću, predsedniku Dveri iz Gračanice.

„To vam govori u kakvoj državi živimo. Sve ostalo je blesava zadružna monodrama koja traje dva dana“, rekao je Obradović, napominjući da to u kakvoj državi živimo najbolje ilustruje slučaj ispred Skupštine Srbije kada je vozač Vojislava Šešelja najpre pokušao da pregazi četvoro ljudi iz Dveri, a onda je bejzbol palicom udarao Jugoslava Kiprijanovića. Sve naočigled brojnih poslanika i policije.

Ðukanović: Obradović samo izaziva incidente

Vladimir Đukanović, poslanik Srpske napredne stranke koji je bio u društvu Dragana Šormaza kada se dogodio incident na kraju konferencije za novinare poslanika Dveri, ocenio je da Boško Obradoivić u parlament dolazi samo da bi izazvao neki incident.

„Videli ste šta se dogodilo. Najnormalnije smo stajali i slušali besmisleno izlaganje Obradovića. Iz čista mira je počeo da proziva Šormaza i da ga vređa. Inače, on svaku konferenciju za štampu drži sa ciljem da napravi incident, da nekog isproziva“, rekao je Ðukanović novinarima, dodajući da je taj isti Obradović u ponedeljak sprečavao poslanike da uđu u parlament što je čist fašizam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari