Obradović lepio nalepnicu Bojkot u Privrednom sudu, obezbeđenje skidalo 1Foto: Beta

Predsednik Pokreta Dveri Boško Obradović izlepio je danas vrata kancelarije predsednika Privrednog suda nalepnicom sa natpisom Bojkot, nezadovoljan što ga nije tu zatekao i nije dobio objašnjenje zašto je ročište „naprasno“ otkazano.

On je rekao da su ročište zatražili da se „zaustavi pljačka sa računa Pokreta na koji stiže budžetski novac za političke aktivnosti, koju sprovode BIA i isključeni članovi Dveri“.

Obradović je nalepnicu lepio više puta, a obzebeđenje je odmah skidalo, sprečavajući pristalice da ih da i oni lepe.

Takođe, obezbedjenje za zaustavilo pristalice Dveri da udju u kancelariju sa Obradovićem, kad se u jednom trenutku u nju vratio, zbog čega je došlo do međusobnog guranja sa dosta tenzija i prepirke.

„Vratiću se“, poručio je Obradović, na šta je obezbeđenje uzvratilo da li treba da se plaši i da li će ih tada biti više.

Obradović je rekao da će ih biti više, kao i da nema ništa protiv obezbedjenja, ali da „štite lopove“.

Lider Dveri je novinarima ispred zgrade rekao da je u kancelariji predsednika suda bila njegova zamenica, koja je bila „ljubazna“, ali da nije dobio objašnjenje zašto je ročište odloženo.

On je rekao da ga je obezbeđenje upozorilo da ne sme da lepi unutar zgrade nalepnice ali je on to ipak činio i da su aktivisti Dveri snimali šta se dešava da bi svi videli „kako je trulo i kriminalizovano“ pravosuđe.

Obradović je najavio da će Dveri imati akciju i kod tužilaštva koje je odredilo „meru kućnog pritvora uzbunjivaču Aleksandru Obradoviću“.

„Ovo je novi korak Dveri, svaki kriminalizovani tužilac i sudija treba da se plaši jer će odgovarati po zakonu“, rekao je Obradović, navodeći da će fotografije takvih biti okačene na društvene mreže.

Odgovarajući na pitanja o hapšenju troje za paljenje knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, on je rekao da su „uhapšeni tako što nisu uhapšeni“.

„To služi režimskoj propagadni, ne znamo ni ko je ni gde palio, da li su aktivisti Srpske napredne stranke“, rekao je Obradović.

On je rekao da se video strah u očima Vesića kad je bežao navodeći da treba da se plaši jer je kriminalac“.

„Ni Aleksandar Vučić, Dragan J. Vučićević ni Željko Mitrović neće izbeći pravdu, sudiće im se po zakonu“, rekao je Obradović.

Komentarišući poruku predsednika opštine Stari Grad Marka Bastaća da će udariti šamar Vesiću, Obradović je rekao da je to „normalna reakcija svakog časnog čoveka kojeg je Vesić optužio da je ukrao novac od bolesnog deteta“.

„Sa barabama, kriminalcima ne možete da razgovarate normalno, oni taj jezik ne razumeju. Vesić jedino razume jezik šamara“, rekao je Obradović.

On je rekao i da razume da onaj ko misli da izda Kosovo, taj takođe mora da dobije šamar, a kako je dodao, „naravno odgovarajući šamar za Vućića je dugogodišnja robija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari