Obradović: Zašto Stefanović nije uhapšen ako su sumnjivi svi njegovi saradnici 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Lider Dveri Boško Obradović upitao je danas zbog čega još nije uhapšen ili makar saslušan nekadašnji ministar policije Nebojša Stefanović kada su svi njegovi saradnici bili na informativnom razgovoru u policiji ili uhapšeni zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

„U pritvoru se nalazi njegov kum Goran Papić, bivši načelnik SBPOK-a, koji je zajedno sa njegovom desnom rukom Dijanom Hrkalović, u režimskim medijima optužen za prisluškivanje predsednika i njegove porodice. Sam ministar nije se ni oglasio u javnosti o hapšenju kuma i bliskog saradnika. Da li su to oni mogli da rade bez znanja bivšeg ministra policije?“, upitao je Obradović u saopštenju.

Obradović je dodao da se posebno pitanje odnosi na Slavišu Kokezu, bliskog prijatelja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kojeg mediji nazivaju šefom carinske mafije koji je ukrao više od 600 miliona evra državnog novca.

„Kako je moguće da i Slaviša Kokeza još nije uhapšen? Kako na ovu okolnost ovako krupne pljačke države nisu saslušani ministar finansija Siniša Mali i opet Nebojša Stefanović pod čijom nadležnošću su bili carina i Granična policija? Gde je njihova odgovornost u svemu tome? Čiji kadrovi su bili na čelu ovih državnih organa ako ne kadrovi SNS?“, dodao je on.

Lider Dveri je upitao i kako je moguće da se najbliži višedecenijski prijatelji i saradnici predsednika Srbije dovode u vezu sa najvećim kriminalom i korupcijom a da Vučić ništa o tome nije znao.

„Ili, još gore, kao što je to naveo u nekoliko izjava, mnogo toga je znao, posebno u poslednjih godinu dana, ali nije mogao da veruje. Gde je onda u svemu ovome i njegova politička odgovornost za njemu bliske prijatelje i saradnike koje je postavljao na najviše državne funkcije, ali i krivična odgovornost ako je u svemu tome bio zajedno sa njima kao nalogodavac ili saučesnik, odnosno ako je za sve to znao a nije nadležnim organima prijavio saznanja o učinjenim krivičnim delima?“, naveo je Obradović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari