Odalović: Rezultat posete Hana treba da bude konkretan 1Foto: Medija centar

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da bi bilo dobro da se evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han sastane sa predstavnicima Srpske liste u Prištini i dodao da će mu to preneti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kada se danas sastanu.

Odalović je za RTS rekao da veruje da će Han tražiti da Kosovo odustane od „avantura i provokacija“ i da ukine uvozne takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prema njegovim rečima, rezultat posete Hana Prištini treba da bude konkretan da bi uopšte imao smisla. Komentarišući informaciju da su Solomonska ostrva povukla priznanje Kosova, Odalović je istakao da će ih biti još.

Da podsetimo, poslanici Srpske liste zatvorili su se juče u zgradi kosovske skupštine u Prištini, gde će ostati do dolaska komesara Johanesa Hana, a humanitarna pomoć koju je prikupila „Unija žena sa Vračara“ nije mogla da prođe prelaz Jarinje.

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj izjavio je juče za portal Antena M da nikada nije pomenuo, u intervjuu koji je dao za zagrebački Večernji list, stvaranje bilo kakvog pakta protiv Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari