Poslanici Srpske liste zatvoreni u kosovskoj skupštini čekaju Hana 1Foto: EPA/VALDRIN_XHEMAJ

Poslanici Srpske liste zatvorili su se danas u zgradi kosovske skupštine u Prištini, gde će ostati do dolaska komesara Johanesa Hana, javlja RTS.

Želimo da upoznamo komesara Hana sa situacijom i potencijalnom humanitarnom krizom sa kojom će se suočiti srpski narod, ukoliko se taksa od sto odsto hitno ne povuče, izjavio je poslanik Srpske liste Igor Simić.

Prethodno je predsednik Srpske liste Goran Rakić, posle vanredne sednice Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici, saopštio da su srpski poslanici ušli u zgradu kosovske skupštine u Prištini i da će tu ostati do dolaska Hana.

„Upravo dolazimo sa sednice Kriznog štaba i želim da vas izvestim da su poslanici Srpske liste ušli u skupštinu u Prištini gde će ostati do dolaska komesara Hana koga će upoznati sa antisrpskim potezima koji vode ka humanitarnoj katastrofi“, rekao je Rakić. Rakić je poručio da je sav narod uz srpske poslanike i da ih podržavaju da istraju u borbi.

„Pokušaćemo da budemo na vezi sa našim poslanicima koji neće napustiti prostorije skupštine dok se ne susretnu sa Hanom“, naglasio je Rakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari