Odbornik “Niške inicijative” opet protestvovao zbog medijskog mraka u Nišu 1Foto: Privatna arhiva

Srđan Nonić, šef odborničke grupe “Niška inicijativa” u Skupštini Niša danas je opet protestvovao ispred Gradske kuće jer je istekao rok koji je dao gradskoj vlasti da otvori debatu o medijskoj situaciji u gradu.

„Primio me je gradonačelnik Niša Darko Bulatović, ali je ponovio da on nije adresa za rešenje ovog problema. Borbu za slobodu medija preneću u Skupštinu grada“, rekao je Nonić. 

On je naglasio da će na sednici Skupštine u četvrtak tražiti proširenje dnevnog reda sa tačkom za formiranje radnog tela, koje mora da otvori debatu o medijskoj situaciji.

„Predložićemo formiranje komisije za “Medijsku sliku i javnu debatu“ koja će biti savetodavno telo. U sastavu će imati 11 članova, pet iz redova odborničkih grupa i šest iz redova medijskih radnika i NVO koji se bave medijskim temama“, kazao je Nonić. 

Odbornik je dodao da mu je Bulatović rekao da su mediji problem političkih grupacija i da treba da pokrene rešenje sa šefovima odborničkih grupa.

„Složio se da to treba da se otvori kao tema, ali nikakve garancije od njega nisam dobio“, rekao je Nonić.  

Nonić je počeo da protestvuje 20. maja zbog medijskog mraka u Nišu, i zato što su na niškom konkursu za sufinansiranje medijskih projekata najviše sredstava dobili mediji koji favorizuju Srpsku naprednu stranku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari