Održan prvi sastanak Radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima 1Foto: Ministarstvo kulture i informisanja (Arhiva)

Prvi sastanak Radne grupe za izradu radne verzije Nacrta zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnom informisanju i medijima održan je danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo kulture i informisanja.

Kako navode u saopštenju, tom prilikom dogovorena je metodologija rada i definisano da će se sastanci održavati na nedeljnom nivou.

Pomoćnica ministra kulture i informisanja i predsednica Radne grupe, Slavica Trifunović istakla je da je cilj izrade ovog dokumenta da se unapredi oblast javnog informisanja, da novi zakon bude moderan, savremen i usaglašen sa svetskim standardima, saopštilo je Ministarstvo.

Najvažnije polazne osnove za to, kako je rekla, su Strategija razvoja sistema javnog informisanja u Srbiji za period od 2020-2025. godine, Akcioni plan koji je prati i sam zakon, navodi se u saopštenju.

Radnu grupu čine 34 člana koji su predstavnici novinarskih i medijskih udruženja, državnih organa i institucija.

U skladu sa odlukom obrazovanja ove Radna grupa treba da do 30. septembra dostavi Ministarstvu kulture i informisanja tekst radne verzije Nacrta zakona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari