Omladina DS traži od rukovodstva razjašnjenje odluke o njihovom raspuštanju 1Foto: Fonet

Omladina Demokratske stranke (DS) došla je večeras u centralu DS-a u Beogradu zahtevajući razjašnjenje njihovog raspuštanja.

Poslanik DS Balša Božović rekao je agenciji Beta da Demokratska omladina očekuje da im se rukovodstvo stranke obrati i da im pojasne odluku.

Izvršni odbor Demokratske stranke doneo je ranije danas odluku o raspuštanju Gradskog odbora Beograd i Demokratske omladine.

„Razočaran sam zato što nakon sedam i po godina kako se tučemo sa Aleksandrom Vučićem i borimo da se demokratija vrati u institucije Srbije i da počnu da rade svoj posao doživeli smo to da demokratije nema Demokratskoj stranci“, izjavio je Božović.

On je kazao da je bez obrazloženja raspuštena Demokratska omladina i najveći odbor, DS beogradski odbor, jer, kako je naveo, nisu po volji nekim u centrima moći takozvane opozicije.

„Jednostavno razočaran sam i duboko ogorčen načinom na koji je sve ovo uradjeno i mislim da će posledice ovakvog razaranja DS tek osetiti Srbija i gradjani Srbije“, rekao je Božović.

On je ocenio da je time učinjena velika usluga Aleksandru Vučiću.

„Meni nije jasno zašto je ovo ovako urađeno. Šokiran sam jer ovo je urađeno samo zato što neko ima suprotno mišljenje od predsednika stranke i Saveza za Srbiju koji govori predsedniku DS, šta treba da radi unutar stranke. Vrlo mi je krivo što je DS sve ovo doživela“, rekao je Božović.

Iz DS je ranije danas saopšteno da su razlozi za raspuštanje neaktivnost gradskog odbora, kao i zaustavljanje štetnih praksi koje su Demokratskoj stranci na lokalnim izborima u Beogradu donele, kako kažu, najlošiji rezultat u istoriji stranke i time je stavili na marginu političkog života u Srbiji.

Dodaje se da predstavnici omladine prilikom organizacije izbornog kongresa nisu delovali u skladu sa demokratskim procedurama kojih se, kako kažu, Demokratska stranka beskompromisno drži od svog osnivanja, čime su naneli štetu Demokratskoj omladini i stranci.

„Demokratska stranka odlučna je u svojim namerama da stane na put podelama u stranci i ličnim političkim agendama koje su preče od interesa gradjana i opozicione borbe protiv režima“, navodi se u saopštenju DS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari