Opozicija traži hitnu smenu ministra Vulina 1Foto: FoNet/Aleksandar Levajković (Arhiva)

Zbog slučaja “Nedeljnik” i nezakonitog upada u internu prepisku ovog lista i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, predsednici opozicionih partija Nove stranke i Dveri, Zoran Živković i Boško Obradović zatražili su hitnu smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina.

Ocenjeno je i da ovaj slučaj ponovo pokazuje da su lideri opozicije na merama tajnog prisluškivanja i da se tu ništa nije promenilo od devedesetih godina.

Živković je ocenio da je ministar odbrane Aleksandar Vulin nezakonito upao u prepisku lista Nedeljnik i nekadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca i da zbog takvog skandala mora da leti sa položaja.

“Umesto toga nastaje novi cirkus pa Vulinov poslanik Đorđe Komlenski sada najavljuje da će podneti prijavu protiv Vulina kako bi se ispitalo da li je Vulin nelegalno došao u posed pripiske i kako bi se utvrdilo da je on dobar dečko”, rekao je Živković i naveo da se nezakonita primena mera prisluškivanja kakva je bila devedesetih sada ponavlja.

Naveo je da je on svojevremeno bio prisluškivan i da je na legalan način, kao ministar savezne policije uspeo da vidi svoj dosije na 2.500 strana, u kome su njegove aktivnosti tačno beležene, ali je u svim zaključlcima vođen kao srpski ekstremista i terorista.

Operativna obrada kojoj je bio izložen, kako je naveo, ukinuta je tek nakon petooktobarskih promena.

I Boško Obradović, lider Dveri naveo je da bi afera “Nedeljnik “ u svim normalnim zemljama bila dovoljan razlog za smenu ministra, ali da jedino u Srbij, uprkos raznim aferama opstaju ministri poput Stefanovića, Vulina, Malog.

“Mi nemamo državu , već kriminalnu jazbinu i već duže vreme se zna da su lideri opozicije, neki novinari i poznate ličnosti na merama praćenja i da se njihova komunikacia prati i prisluškuje. Mi iz Dveri smo doživeli više puta da nam se objavljuje prepiska članova predsedništva, da nam se blokiraju računi i slično. Slučaj Nedeljnik je nastavak svega toga i ova afera u kojoj ministar otvara internu prepisku dovoljna je za smenu ministra odbrane, ali i kompletne vlade“, rekao je Obradović i dodao da ne očekuje da će skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti zasedati povodom ove najnovije afere i da to neće dozvoliti predsednik tog odbora Igor Bečić, koga je nazvao rijaliti zvezdom sa kupljenom diplomom koji bez Aleksandra Vučića ne bi ni postojao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari