Opozicija traži informacije o stanju u Smederevu 1Smederevo Foto: wikipedia

Ujedinjena opozicija Smedereva je danas ocenila da gradski čelnici pokazuju sve veću neodgovornost i naveli da se Krizni štab, na čelu s gradonačelnicom Jasnom Avramović, ne oglašava „povodom velikog broja zaraženih i sve većeg broja preminulih sugrađana“.

U saopštenju Ujedinjena opozicija pita „kako je moguće da se i dalje kriju informacije?“.

„Kako je moguće da ljudima na vlasti nije bitno da informišu građane o stanju u bolnici, o broju zaraženih, o broju umrlih? Da li ljudski životi nisu bitni? Da li su njima i u ovoj situaciji naši sugrađani samo brojke za popunjavanje partijskih kvota?“, pitaju potpisnici.

Ti predstavnici Demokratske stranke, Zajedno za Srbiju, Narodne stranke i Pokreta slobodnih građana su poručili da je krajnje vreme da se Krizni štab „sabere i počne da radi nešto pametno i funkcionalno za sve građane, a ne samo za partijske kolege“.

Opozicija smatra da je neophodno i veoma važno da se građani što pre informišu o situaciji u Domu za stare čiji je veliki broj stanara bio u kontaktu sa svojim porodicama.

Ujedinjena opozicija Smedereva tvrdi da ima „jasne i precizne predloge za rešavanje gorućih problema sa definisanim koracima“, i da će zatražiti zvanični prijem kod komandanta Kriznog štaba u želji da konkretno doprinesu olakšavanju stanja.

„Nadamo se, da će ovog puta gradska vlast imati sluha i hteti da razgovara i dobije od nas konkretnu pomoć na dobrobit svih“ – piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari