Opozicija u Kragujevcu pita ko štiti izvođača koji mesecima probija rokove 1Foto: Stanislav Milojković (arhiva)

Šef odborničke grupe Šumadijska regija-Pokret slobodnih građana Bojan Stojadinović je rekao agenciji Beta da je izvođač radova firma „Sloga construction“ iz Kragujevca i pitao ko toleriše i forsira tu firmu koja „permanentno“ dobija poslove u gradu i uvek ima loše rezultate.

„Uvek pokušava da podvali sa lošim materijalima, probija rokove a stalno dobija nove poslove u gradu“, rekao je Stojadinović.

Prema njegovim saznanjima, radove na vrtiću „Bambi“ je prekinuo sam izvođač koji je nameravao da ugradi jeftine materijale, ali stručni ljudi iz Uprave za investicije nisu hteli na to da stave potpis.

On je naveo da je paradoksalno što je ista firma, čijim radom nisu zadovoljni ni u gradskoj upravi, dobila kasnije i posao na rekonstrukciji staze na jezeru Bubanj.

„Vidimo tog jednog investitora kako svuda gde je budžet radi poslove u Kragujevcu. Uglavnom radi sve poslove na izgradnji republičkih i gradskih ustanova koje se finansiraju iz budžeta. Izvodio je radove i u Prvoj kragujevačkog gimnaziji posle požara, u Poreskoj upravi kao i u školama“, rekao je Stojadinović.

Stojadinović je izrazio sumnju da Kragujevcu neko iz republičkog nivoa vlast „spušta investitore“, a gradska vlast nema snage da raskine ugovore sa njima ukoliko loše rade.

„To je onda vaš politički problem“, rekao je Stojadinović gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću na jučerašnjoj sednici Skupštine grada.

Poručio mu je da, ako ima problem kao gradonačelnik što neko iz Republike nemeće tu firmu da radi, treba to i da kaže.

„Recite. Znamo šta su politički pritisci, znamo da zbog toga može politički da leti glava, to se u Srbiji dešava, ali izađite i jasno recite u čemu je problem“, rekao je Stojadinović.

Nikolić je juče rekao da je obdanište „Bambi“ aktuelna tema i da se roditelji dece koja su razmeštena iz tog vrtića interesuju šta se dešava.

„Tender je raspisalo Ministarstvo privrede. Kada smo dobili izvođača znali smo da moramo da budemo oprezni sa njim iz nekih prethodnih iskustava, pratimo ga u stopu jer idemo na to da radi kvalitetno“, rekao je Nikolić.

Objasnio je da je izvođač stao sa radovima zbog toga što je odbio da ugradi klimu koja je bila projektovana.

„Do danas radovi stoje i mi već neko vreme komuniciramo sa Ministarstvom privrede, čak smo poslali dopis u kojem tražimo raskid ugovora da bi se raspisao novi tender, da se radovi budu završeni“, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao da je ista firma dobila na gradskom tenderu posao na jezeru Bubanj jer u momentu raspisivanja nije bila na „crnoj listi“ ponuđača.