Opozicija u Kragujevcu traži da Skupština ne glasa o predlozima kada ih ne obrazloži predlagač 1Kragujevac Foto: Beta/Miloš Miškov

Šef opozicione odborničke grupe Srpskog pokreta obnove u Kragujevcu Milan Urošević predložio je danas da se u gradskoj skupštini ne raspravlja i ne glasa o dokumentima koje prethodno ne obrazloži ovlašćeni predlagač.

Prva redovna sednica novog saziva Skupštine grada trajala je danas oko dva sata, a brojne predloge većina predvođena Srpskom naprednom strankom je usvajala uglavnom bez obrazloženja izvestioca iz gradske uprave.

Urošević je upozorio da bi na taj način i sednice Skupštine Kragujevca uskoro mogle da počnu da liče na one iz Jagodine, gde se Dragan Marković Palma hvali činjeniciom da one traju „od 11 do 17 minuta“.

„Mi smo juče na sednici Odbora za budžet i finansije imali predlog opozicionog odbornika da ne usvajamo, odnosno da ne raspravljamo i ne glasamo o onim predlozima kada ovlašćeni predlagači ne dođu na Odbor i uključe se u njegov rad“, rekao je Urošević.

Rekao je da predlaže da se to isto uradi na sednicama Skupštine grada.

„Potpuno sam uveren da i sa opozicione strane dobar deo odbornika uopšte ne pročita materijale. Oni su obimni, mnogi od njih stižu kroz dopunu. Sada smo imali i vikend, nešto je stiglo i u nedelju… Dobar deo materijala, apsolutno sam uveren, oni koji dignu ruku za nisu ni pročitali“, rekao je Urošević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari