Opoziciona slobodna zona danas postavljena u Knjaževcu 1Foto: Informativna služba Saveza za Srbiju

U Knjaževcu je danas ispred zgrade Opštine, postavljena opoziciona „Slobodna zona“ u kojoj su predstavnici stranaka i pokreta koji su potpisali Sporazum sa narodom, razgovarali sa građanima i delili pasoše „ambasadora“ te zone kako bi se „ideje demokratije, borbe i slobode proširile celom Srbijom“.

Obraćajući se okupljenima, odbornik Demokratske stranke u Knjaževcu i jedan od organizatora protesta „Jedan od pet miliona“ u tom gradu Dalibor Stanojević, koji je nedavno pretučen, naveo je da su podlivi na njegovom licu i krvava košulja „slika režima koji se pesnicama i šutiranjem u glavu obračunava sa političkim neistomišljenicima“.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas naveo je da je „sve učestalije nasilje nad građanima koji misle drugačije od režima, direktna posledica politike Aleksandra Vučića“.

„Zamislite Knjaževac kao grad u kojem lekari imaju osnovnu platu od minimum 1.000 evra, a nastavnici najmanje 600 evra. To je moguće ukoliko se pare ne razbacuju na stadione od 500 miliona evra i subvencije stranim investitorima od 190 miliona evra koji potom isplaćuju plate od 25.000 dinara“, naveo je Đilas.

Potpredsednik Narodne stranke i šef odbornika Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović ocenio je da napad na Stanojevića nije napad na pojedinca, već na predstavnika „svih građana koji drugačije misle i koji ne dele stavove vladajuće partije“.

„Predsednik opštine Milan Đokić ovim napadom nije samo pokazao da je nasilnik, već i tipičan predstavnik SNS-a, koji nas uvodi u jednoumlje i totalitarno društvo“, naveo je Jovanović a preneo Savez za Srbiju.

Lider Dveri Boško Obradović ocenio je da „što je mesto manje, veća je opasnost od iživljavanja seksualnih manijaka, onih koji spaljuju kuće novinarima, koji tuku ljude kao u slučaju Dalibora“.

„Ako budemo ćutali, svi ćemo proći kao Dalibor, jer oni neće stati. Zato nastavljamo sa protestima, samo građanska neposlušnost do konačne pobede i slobode“, naveo je Obradović.

Posle obraćanja opozicionih predstavnika, okupljeni su se uputili u protestnu šetnju, a potom vratili do zgrade Opštine gde je održan Dnevnik slobodne Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari