Pajtić: Izložba posvećena ocu Maje Gojković skandalozna zloupotreba 1Foto: FoNet/ Božidar Petrović

Naprednjaci su konačno zaista uradili nešto po prvi put u istoriji, a to je organizovanje izložbe u spomen jednog advokata, kome je jedina zasluga to što je otac aktuelne predsednice parlamenta – poručuje bivši lider DS-a Bojan Pajtić.

To je rekao komentarišući izložbu „Advokat“ u Galeriji likovne umetnosti u Novom Sadu, koja se sastoji od fotografija Mite Gojkovića, inače oca predsednice parlamenta Maje Gojković.

Prema Pajtićevoj oceni, pomenutom izložbom SNS smešta Srbiju u red zemalja koje ne samo da nisu evropske, nego čak ne mogu ni imati pretenzije ka uspostavljanju evropskih vrednosti. On ističe da se pomenuta izložba organizuje u državnoj instituciji čiji je osnivač Pokrajina, što je prema njegovom sudu zloupotreba državnih resursa na skandalozan način.

– Kako je SNS stranka neznalica, nakupaca diploma i plagijatora, pretpostavljam da će oni širom Srbije u državnim ustanovama organizovati izložbe svojim roditeljima koji su završili fakultete. Izgleda da samo na taj način mogu da dokažu da nisu potpuno nepismeni – navodi Pajtić.

On kaže da nema ništa protiv pokojnog Mite Gojkovića, koji je bio advokat, ali ukazuje da njega od ostalih advokata izdvaja samo to što je otac Maje Gojković, kao i nadimak Mita Šteta, jer je uglavnom zastupao klijente u predmetima koji su se odnosili na odštetne zahteve.

Na izložbu posvećenu ocu predsednice skupštine reagovala je i Demokratska stranka, zbog najave da će pomenutu otvoriti niko drugi do predsednik države. DS u saopštenju primećuje da predsednik Vučić ćuti o nasilnom zatvaranju izložbe eminentnih karikaturista u Lazarevcu, kao i na to što umetnici traže ostavku upravnika Narodnog pozorišta, ali da ipak ima vremena da se pojavi na „prezentaciji slika iz porodičnog albuma predsednice skupštine“.

– Još je čudnije što se izložba upriličava u galeriji – legatu likovne umetnosti, čiji osnovni fond čine jedinstvena dela srpskih umetnika nastala u prvim decenijama nakon Drugog svetskog rata – piše u saopštenju.

Na kraju, u DS zapažaju da je „Advokat“ tek druga izložbena postavka koju Vučić obilazi te da, kao ni prva na kojoj je bio, a koja je govorila o medijskom tretmanu, istinama i lažima, nikako ne može da se tretira kao doprinos kulturi i umetnosti, niti da sadrži društvenu i svaku drugu relevantnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari